Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 29 гру 2023 13:00

Наступного року держава впроваджує безоплатну психологічну допомогу для ветеранів та їхніх рідних

Наступного року держава впроваджує безоплатну психологічну допомогу для ветеранів та їхніх рідних


Наступного року держава впроваджує безоплатну психологічну допомогу для ветеранів та їхніх рідних.

Про це повідомила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна у прямому ефірі національного телемарафону “Єдині новини”.

“В кожного Захисника, який повертається з фронту, має бути можливість піклуватися про своє ментальне здоров’я. Наше завдання зараз – створити дієву систему надання психологічної допомоги, доступної для кожного ветерана, який її потребує. Саме тому за ініціативи Мінветеранів, Уряд в грудні схвалив постанову, якою удосконалено надання психологічної допомоги для ветеранів та членів їхніх родин у позаклінічніх випадках”, – поінформувала Юлія Лапутіна.

Така допомога є безоплатною і надається за трирівневою системою. Другий та третій рівень – за кошти бюджету Мінветеранів. І надання якісної психологічної допомоги має відбуватися, насамперед, у громадах, куди повертатимуться українські Захисники і Захисниці.

“Мінветеранів відшкодовуватиме вартість наданих послуг із психологічної допомоги спеціалізованим закладам будь-якої форми власності, в тому числі й фізичним особам-підприємцям, які надають такі послуги. Це означає, що наступного року держава буде сплачувати за надання психологічної допомоги ветеранам та їхнім рідним, тобто – безкоштовно для них”, – наголосила Юлія Лапутіна.

Нагадаємо, в Україні запроваджено трирівневу систему психологічної допомоги ветеранам. Перший рівень – соціально-психологічна підтримка та супровід. Другий рівень – психологічна допомога. Послуги можуть також надаватися у сімейній та груповій формі чи дистанційно. Третій рівень – комплексна медико-психологічна допомога. Вона надається мультидисциплінарними командами мінімум з чотирьох фахівців (1 лікар-психіатр та 3 психотерапевти/психологи).

Послуги ветеранам надаються безкоштовно.
Наверх