Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 18 січ 2024 18:00

Як знайти контакти та адреси МСЕК

Як знайти контакти та адреси МСЕК


МОЗ нагадує, що на період дії воєнного стану медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) здійснює свої функції за принципом екстериторіальності. Це значить, що людина може пройти медико-соціальну експертизу незалежно від місця реєстрації, а за місцем фактичного перебування.

Про це інформує пресслужба МОЗ України.

Крім того, якщо пацієнт не має змоги особисто прийти на огляд МСЕК, рішення ухвалюється заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Якщо термін переогляду інвалідності припадає на період воєнного стану, а особа не має змоги своєчасно пройти обстеження й оформити направлення на МСЕК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж  6 місяців після його припинення/скасування.

Як знайти адреси та контакти МСЕК? — одне із найпоширеніших питань, що надходять на гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я.

Національний контакт-центр МОЗ — 0 800 60 20 19 — надає безоплатні консультації. Українці можуть отримати відповідь на будь-яке питання зі сфери охорони здоров’я, зокрема і про те, як продовжити термін дії інвалідності.

Сюди ж можна звернутися у разі, якщо під час проходження медико-соціальної експертної комісії порушують ваші права, наприклад, у вас вимагають гроші за проходження МСЕК.

Дійсні контакти  МСЕК ви можете знайти за посиланням.
Наверх