Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 01 лют 2024 17:00

Всі думки про весну: Синоптик розповів про погоду на Черкащині

Всі думки про весну: Синоптик розповів про погоду на Черкащині


В останні дні січня антициклон зробив справжній погодний подарунок: комфортну, переважно сонячну, маловітряну та суху погоду. Середньодобова температура 1-2º тепла, що вище норми на 3-5º, а це значення початку березня. Проте, як говорив давньогрецький філософ Геракліт Ефеський: «Все тече, все змінюється»...

Як інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, Черкащина, завдяки активізації атлантичних циклонів, щонайменше на тиждень переходить в одноманітну, хмарну та вітряну погоду. При цьому, циклони, які один за одним надсилатиме Атлантика, рухатимуться з кожним разом все ближче до нашого регіону, тому інтенсивність опадів збільшуватиметься.

На Стрітення вважалося, що зима зустрічається з весною та передає їй свої сезонні повноваження. Тож у п'ятницю, 2 лютого, прогнозується температура повітря 3º морозу - 2º тепла. Вночі атмосферний фронт, який перетинатиме Черкащину, проявить себе невеликим мокрим снігом, вдень без істотних опадів, скрізь щільну хмарність спробує проглянути сонце.

У суботу, 3 лютого, - мокрий сніг та дощ. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 1-6º тепла.

У неділю, 4 лютого, температурний фон - на високій ноті: вночі 1-6º тепла, вдень 3-8º тепла. Місцями невеликий дощ.

За прогностичними розрахунками, новий робочий тиждень продовжить некомфортнк синоптичну історію. Атмосферні фронти щоденно проявлятимуть себе дощем та мокрим снігом. Температура вночі 2º морозу, вдень 6º тепла.
Наверх