Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 02 лют 2024 15:00

Про розвиток спорту на Черкащині

Про розвиток спорту на Черкащині


Минулоріч на Черкащині  провели понад 70 спортивних змагань. Це – чемпіонати та кубки світу. Зокрема, збірні  команди нашого регіону взяли участь у 207 змаганнях на всеукраїнському рівні.

Про це повідомив начальник обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Іван Солодкий на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як він зауважив, минулого року Черкащина стала спортареною для проведення змагань всеукраїнського рівня.

– Зокрема, ми приймали змагання з кінного спорту, стрільби з лука, фехтування, велосипедного спорту, греко-римської боротьби, морських багатоборств, триатлону, судномодельного спорту  та ще багато інших, – додав Іван Солодкий. –  Також уперше за всі роки незалежності в регіоні відбувся чемпіонат України з вітрильного спорту.

Крім цього, у 2023 році низці спортсменів області присвоєно нові спортивні звання.

Зокрема, майстрами  спорту України  стали  60 спортсменів. Ще четверо – майстрами спорту України міжнародного класу. Шести спортсменам присвоєно звання «Заслужений майстер спорту України».

– 2023 рік став успішним для наших спортсменів, – зауважив Іван Солодкий. – Маємо перемоги на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.  Із досягнень розпочали новий 2024 рік. Наші спортсмени продовжують підтверджувати, що Черкащина – місце сили і сильних.
Наверх