Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 05 лют 2024 17:00

Дотик справжньої весни: Синоптик розповів про погоду на Черкащині

Дотик справжньої весни: Синоптик розповів про погоду на Черкащині


Із західними і південно-західними потоками, що встановилися на висотах над Європою, тепле та вологе океанічне повітря продовжує впевнено надходити вглиб континенту.

Про погоду на Черкащині розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

На поточному тижні, велика циклонічна система збереже свій вплив на більшій частині Європи, охопивши її павутиною атмосферних фронтів і забезпечивши перші прояви справжньої весни. На Черкащині до п’ятниці переважатиме нестійка, похмура, вітряна та з періодичними опадами погода. Температурний фон коливатиметься: вночі від 3-5º морозу до 2-4º тепла, вдень від 4-6º тепла до 7-9º тепла. А 10-11 лютого – завітає справжнє весняне тепло.

У понеділок-вівторок холодний атмосферний фронт з північного заходу відзначиться у нашому регіоні сильним поривчастим вітром, зарядами снігу, дощу та невеликим зниженням температури: вночі до 0º, вдень до 1-6º тепла.

У середу-четвер Черкащина перебуватиме у теплому секторі північного циклону, температура підвищиться до 2-4º тепла вночі, до 8-10º тепла вдень. Існує висока ймовірність нових рекордів. Можливі несуттєві опади.

У п'ятницю у тиловій частині циклону тимчасово похолодає: вночі до 3-5º морозу, вдень 2-4º тепла. Випадатимуть опади у вигляді мокрого снігу.

За попередніми розрахунками, у найближчі вихідні із південними вітрами у наш регіон почне надходити середземноморське тепло, інтенсивність якого в денні години перевищить +10..+15º. Середньодобова температура зробить свій черговий стрибок через +5º.
Наверх