Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 08 лют 2024 17:00

На межі боротьби двох сезонів: Синоптик розповів про погоду на Черкащині

На межі боротьби двох сезонів: Синоптик розповів про погоду на Черкащині


В атмосфері над Черкащиною розташувалася висотно-фронтальна зона, в якій сконцентрована велика кількість енергії. Цим пояснюється часта зміна погоди, рвучкий вітер та підвищений температурний фон, що випереджає кліматичний календар майже на місяць.

Про погоду на Черкащині розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

9 лютого погодну ініціативу переймуть атмосферні фронти нового циклону «Paulina», що рухається з Атлантики. Вони поділять Україну на 2 зони температурних контрастів. На півночі домінуватиме зима, на півдні - весна, а наша Черкащина - на межі боротьби двох сезонів. Яскраво це продемонструють контрасти температур від +8° в Умані до 0° у Золотоноші та вид опадів від дощу до снігу, на окремих ділянках доріг ожеледиця У північних районах області можливе утворення снігового покриву.

За прогностичними розрахунками, у суботу, 10 лютого відбудеться перебудова синоптичних процесів на південні і до 14 лютого потужна повітряна течія з північної Африки забезпечить візит субтропічного тепла на фоні невеликих дощів. Температура вночі 3-8° тепла, вдень 8-13° тепла. Можливі нові температурні рекорди, оскільки температурний фон відповідатиме квітню.

Із 15 лютого знову погода зміниться. З північними вітрами чекаємо порцію холоду…
Наверх