Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Головне 09 лют 2024 14:00

"МАЄМО ЩЕ ОДИН ІНСТРУМЕНТ ПІДТРИМКИ СОЦІАЛЬНО ВРАЗЛИВИХ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ" - БОГДАН ШКАРБУТА ПРО "МОБІЛЬНИЙ АПТЕЧНИЙ ПУНКТ"

"МАЄМО ЩЕ ОДИН ІНСТРУМЕНТ ПІДТРИМКИ СОЦІАЛЬНО ВРАЗЛИВИХ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ" - БОГДАН ШКАРБУТА ПРО "МОБІЛЬНИЙ АПТЕЧНИЙ ПУНКТ"


Соціальний експеримент «МОБІЛЬНИЙ АПТЕЧНИЙ ПУНКТ» стартував на Черкащині з Мошнівської територіальної громади.

Про важливість і перспективу нового проєкту розповів Мошнівський сільський голова Богдан ШКАРБУТА:

"Це перший такий досвід на теренах Черкаської області, тому він отримав активну підтримку з боку керівництва Черкаської обласної військової адміністрації, широко висвітлений центральними телевізійними каналами як позитивний досвід не лише для Черкаської області, а і для країни.

Справа в тому, що понад половина сіл Мошнівської громади не мають стаціонарних аптечних пунктів. Частина припинила свою діяльність в результаті зміни правил реалізації і ліцензування такої діяльності. По ліки жителям доводиться їхати мінімум у центр громади. Не всі мають змогу. Тепер у такі села і приїжджатиме пересувний аптечний пункт.

Потужності аптечних сертифікованих послуг залучені в особі комунального підприємства ЧОР «Фармація». До продажу там – найзапитуваніші препарати серед населення, за рецептом та без. Також діє програма «Доступні ліки».

Орієнтуємось на те, щоб пересувна аптека працювала в кожному населеному пункті щодватижні. Точні дати та погодинний маршрут узгоджуватиметься з виконавцями та доводитиметься до населення в старостинських округах громади та на офіційних інформаційних ресурсах місцевої влади. Також, довідкову інформацію можливо буде отримати у свого сімейного лікаря".

"Тепер маємо ще один інструмент підтримки соціально вразливих жителів нашої громади", - наголошує Богдан ШКАРБУТА.
"МАЄМО ЩЕ ОДИН ІНСТРУМЕНТ ПІДТРИМКИ СОЦІАЛЬНО ВРАЗЛИВИХ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ" - БОГДАН ШКАРБУТА ПРО "МОБІЛЬНИЙ АПТЕЧНИЙ ПУНКТ""МАЄМО ЩЕ ОДИН ІНСТРУМЕНТ ПІДТРИМКИ СОЦІАЛЬНО ВРАЗЛИВИХ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ" - БОГДАН ШКАРБУТА ПРО "МОБІЛЬНИЙ АПТЕЧНИЙ ПУНКТ"
Наверх