Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 27 лют 2024 12:00

«Моя податкова» – податкові послуги у смартфоні

«Моя податкова» – податкові послуги у смартфоні


Державна податкова служба розробила мобільний застосунок «Моя податкова». Мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС доступний громадянам та може бути завантажений на телефони як на платформі Android, так і iOS. Ідентифікація здійснюється онлайн з використанням КЕП або хмарного підпису.

Про користь і зручності використання мобільного застосунку від ДПС розповів на Громадській раді начальник ДПІ у м. Черкасах Олександр Коваленко.

За даними ДПС понад 43 тисячі користувачів вже завантажили додаток «Моя податкова» та отримують послуги у смартфоні. Олександр Анатолійович детально розповів, які містить розділи додаток та як із ними працювати.

«Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами, а також сплати податків з використанням запропонованих платіжних систем.

Розділ «Мої дані» мобільного застосунку містить інформацію про:

адресу реєстрації та фактичне місце проживання;
об’єкти оподаткування;
обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР).

Розділ «Реєстри» мобільного застосунку надає можливість здійснити:

пошук фіскального чека;
пошук марки акцизного податку;
переглянути дані реєстру платників ПДВ;
переглянути дані реєстру страхувальників;
переглянути дані реєстру платників єдиного податку.

У розділі «Повідомлення» мобільного застосунку користувач може переглянути:

квитанції;
відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів  та утриманих податків;
інформація з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору;
листи контролюючого органу;
інші повідомлення контролюючого органу.

У розділі «Послуги» мобільного застосунку можна здійснити:

направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів. Після завантаження на свій мобільний телефон мобільного застосунку «Моя податкова» у розділі «Послуги» обираємо «Отримати відомості про суми виплачених доходів» вказуємо необхідний період та отримуємо результат за 5 хвилин. Крім того нагадуємо, що швидко отримати відомості про доходи можна у меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету;
подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка). Оберіть «Подати декларацію про майновий стан і доходи», далі вкажіть суму витрат відповідного виду, зазначте реквізити банківського рахунку (інша інформація про банківський рахунок заповниться автоматично), прикріпіть документи в електронному вигляді (додатки можуть бути додані у pdf-форматі або фото) підписуйте та надсилайте;
переглянути інформацію про стан розрахунків з бюджетом та сплатити податки».

Додамо також, мобільний застосунок доповнюватиметься новими можливостями відповідно до потреб платників податків.

Для вдосконалення роботи та сервісів мобільного застосунку щоденно працівниками ЦОПів Головного управління ДПС у Черкаській області проводиться роз’яснювальна робота та залучаються платники до використання сервісів застосунку.

У разі виникнення будь-яких запитань у платників податків щодо роботи застосунку та наявності пропозицій щодо вдосконалення сервісів, можна їх надсилати на адресу: [email protected] або звертатись за телефоном 0 800 501 007.
Наверх