Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 лют 2024 11:00

Уряд розширює мережу Коордцентрів підтримки цивільного населення

Уряд розширює мережу Коордцентрів підтримки цивільного населення


Уряд розширює мережу Координаційних центрів підтримки цивільного населення. Йдеться про зміни до постанови від 9 травня 2023 року № 470, які ухвалив Кабінет Міністрів.

Про це інформують в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Вони передбачають утворення Координаційних центрів підтримки цивільного населення не лише при обласних та Київській міській військових адміністраціях, а й при районних військових адміністраціях.

Крім того, відтепер до складу Координаційного центру зможуть входити регіональні координатори Всеукраїнської програми психічного здоров’я в Україні.

Також документом передбачена можливість створення при Коордцентрах робочих груп. Їхній персональний склад буде затверджуватися розпорядженням голови військової адміністрації.

Такі зміни забезпечать оптимізацію функціонування Коордцентрів. Також сприятимуть більш ефективній взаємодії з органами виконавчої влади, правоохоронними й іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, волонтерськими та громадськими об’єднаннями, представництвами в Україні міжнародних гуманітарних організацій. Зокрема, задля вирішення питань соціального захисту, забезпечення житлом та зайнятості, психосоціальної, медичної та правової допомоги постраждалому населенню.

Нагадаємо, протягом 2023 року за ініціативи Мінреінтеграції було створено мережу з 996 Координаційних центрів на різних рівнях. Їхня діяльність спрямована на координацію надання допомоги постраждалому населенню, зокрема ВПО, ветеранам та членам їхніх сімей, дітям, людям похилого віку.
Наверх