Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Новини освіти 28 лют 2024 13:00

Реформа шкільного харчування: Заклади освіти Мошнівської громади перевірили на дотримання санітарних норм (фото)

Реформа шкільного харчування: Заклади освіти Мошнівської громади перевірили на дотримання санітарних норм (фото)


Реформа системи харчування в закладах освіти, розпочата в Україні у 2020 році, поступово змінює норми споживання, технологічні процеси, підхід до закупівлі продуктів, обладнання харчоблоків та суспільне сприйняття здорового харчування.

21 та 27 лютого 2024 року фахівець Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Лещенко Н.І., разом з головним спеціалістом ВБХП та ветеринарної медицини Черкаського РУ ГУ ДПСС в Черкаській області Заболотнім В.В. провели планову перевірку закладів освіти Мошнівської ТГ на предмет виконання законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», Санітарних регламентів для закладів загальної середньої освіти та дошкільних навчальних закладів.

За підтримки Мошнівського сільського голови Б.В.Шкарбути та участі представників Ввідділу освіти комісійним обстеженням охоплено 10 закладів освіти Мошнівської ТГ. Під час огляду закладів освіти присутні обговорили оновлення самої форми організації шкільного харчування та приділили особливу увагу питанням профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій в дитячих організованих колективах, дотриманню особистої гігієни працівників  харчоблоку під час роботи з харчовими продуктами, дотриманню технологічного процесу під час приготування страв, термінам зберігання продуктів харчування, а також питанням щодо особливостей впровадження та використання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

«У закладах освіти  основним пріоритетом є створення безпечних умов перебування, спрямованих на збереження життя та здоров’я дітей, в тому числі важливим аспектом є дотримання вимог чинного санітарного законодавства. Також ми працюємо над  покращенням в забезпеченні
технологічним обладнанням харчоблоків закладів освіти, яке дозволить поліпшити якість приготування їжі та забезпечити різноманітність страв»  - зазначив сільський голова Богдан ШКАРБУТА.

Відділ освіти Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради
Реформа шкільного харчування: Заклади освіти Мошнівської громади перевірили на дотримання санітарних норм (фото)Реформа шкільного харчування: Заклади освіти Мошнівської громади перевірили на дотримання санітарних норм (фото)Реформа шкільного харчування: Заклади освіти Мошнівської громади перевірили на дотримання санітарних норм (фото)Реформа шкільного харчування: Заклади освіти Мошнівської громади перевірили на дотримання санітарних норм (фото)Реформа шкільного харчування: Заклади освіти Мошнівської громади перевірили на дотримання санітарних норм (фото)Реформа шкільного харчування: Заклади освіти Мошнівської громади перевірили на дотримання санітарних норм (фото)
Наверх