Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 08 бер 2024 15:00

На Черкащині розробили програму підтримки аграріїв

На Черкащині розробили програму підтримки аграріїв


Комплексну програму підтримки та розвитку агропромислового комплексу розробили в Черкаській ОВА. 7 березня її презентували. Далі – винесуть на розгляд в обласній раді.

Про це інформує начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Над проектом програми працював профільний департамент ОВА спільно з практиками в цій сфері та науковцями. Вона розрахована на період до 2028 року.

– Як стимулювати агросектор, підтримати тих, хто вже працює, заохотити бізнес-старти – ці питання в нас в ОВА завжди на порядку денному, – зауважив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. –  Для аграріїв є державні програми підтримки. Тепер на рівні області підсилюватимемо їх комплексною обласною програмою.

У Програмі підтримки та розвитку агропромислового комплексу Черкащини передбачено низку стимулів. Зокрема, для збереження фермерських господарств і розвитку трудомістких галузей (тепличне господарство, садівництво, овочівництво), тваринництва. Є акцент і на ветеранські агробізнеси.

– До прикладу наведу один із напрямів, що прямо стосується нашої продовольчої безпеки, – сказав очільник області. – Ми розуміємо, що область потребує більшого виробництва гречки, жита, овочів «борщового набору» у фермерських господарствах. Зважаючи на це, у програмі передбачене відшкодування частини затрат на посіви.

Як зауважив Ігор Табурець, агросфера для Черкащини – базова, бюджетоутворювальна, має важливу соціальну складову для громад.

– Тому об’єднуємо зусилля і системно працюємо на результат! – підсумував він.
Наверх