Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 08 бер 2024 17:00

В Україні розпочався пожежонебезпечний період

В Україні розпочався пожежонебезпечний період


З настанням сухої вітряної погоди в лісах України підвищується пожежна небезпека.

Про це попереджають у Державному агентстві лісових ресурсів України.

З початку року в лісових масивах підприємств, установ та організацій Держлісагентства, розташованих на підконтрольній владі України території, зафіксовано одну лісову пожежу, яка виникла внаслідок військової агресії рф на площі 0,5 га.

Разом з тим, масове випалювання стерні, іншої рослинності на сільськогосподарських землях, навколо автомобільних доріг, залізниць, населених пунктів створює загрозу прилеглим лісовим масивам та може призвести до великих лісових пожеж.

Наразі ситуація у лісових масивах на доступних територіях контрольована. Наказом Держлісагентства розроблено, затверджено та виконується План основних заходів цивільного захисту на 2024 рік. За дорученням голови Держлісагентства Віктора Смаля протягом березня на місцях триватимуть перевірки стану підготовки до пожежонебезпечного періоду.

За підсумками цих перевірок питання готовності буде розглянуто на засіданні розширеної колегії Держлісагентства, яка відбудеться у квітні 2024 року.

Нагадаємо, що випалювання сухої рослинності ніяким чином не впливає на родючість ґрунтів, а навпаки – шкодить! Окрім того, за такі дії законом передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Тож, закликаємо не провокувати пожежі в екосистемах! Особливо такі дії є небезпечними на деокупованих територіях, де випалювання сухої трави може призвести до детонування вибухонебезпечних предметів, що залишилися там після бойових дій і як наслідок — до трагічних випадків.
Наверх