Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація 05 жов 2018 07:00

ПИТАННЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ВІДОМОЇ ПАМ'ЯТКИ АРХІТЕКТУРИ ЗРУШИЛО З МІСЦЯ: МОШНИ ВІДВІДАВ АТАШЕ З ПИТАНЬ КУЛЬТУРИ ТА ОСВІТИ ПОСОЛЬСТВА США В УКРАЇНІ

ПИТАННЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ВІДОМОЇ ПАМ'ЯТКИ АРХІТЕКТУРИ ЗРУШИЛО З МІСЦЯ: МОШНИ ВІДВІДАВ АТАШЕ З ПИТАНЬ КУЛЬТУРИ ТА ОСВІТИ ПОСОЛЬСТВА США В УКРАЇНІ


4 жовтня в рамках робочого візиту Мошни відвідав Аташе з питань культури та освіти посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Шон О'Хара.

Спільно з представниками відділу культури Черкаської обласної державної адміністрації, Голова села Мошни Богдан Шкарбута і директор Черкаської районної Станції юних техніків Микола Якименко презентували заокеанському гостю історико-культурні памятки нашого села.

Основну увагу Голова села звернув на "Будинок лікаря", збудований за проектом славнозвісного архітектора Владислава Городецького. Після екскурсу в історію і огляду будівлі Богдан Вікторович заручився підтримкою Аташе Посольства США в Україні у вирішенні питання фінансування заходів щодо реставрації, збереження пам'ятки, та передачу її до складу Обласного краєзнавчого музею, що дасть можливість утримувати перлину архітектури як музейну установу села Мошни.

Також Голова села від імені всіх мошнівців, народу України подякував представнику американської амбасади в Україні за реальну підтримку Сполученими Штатами нашої держави в цей складний для неї час.
Наверх