Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 23 жов 2018 07:00

Україну очікують серйозні кліматичні зміни

Україну очікують серйозні кліматичні зміниУ Гідрометцентрі повідомляють, що за останнє сторіччя Україна нагрілася на 1 градус. Це призвело до певних кліматичних змін.

Керівник відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко говорить, що аномальне прояв погоди в результаті, стає не рідкістю, а природним явищем.

Для підтвердження цього факту не треба далеко ходити. Наприклад жителі села Матвіївка в Запорізькій області вже відчули на собі цей «один градус». Протягом двох місяців температура повітря не опускалася нижче 30 градусів, а дощу не було все літо.

Хоча в Гідрометцентрі стверджують, що глобальне потепління для фермерів велика перевага. Це пов'язано з тим, що чим більший тепловий ресурс має земля, тим більше спектр для вирощування сільськогосподарських культур. Єдине, садити рослини треба виходячи з нової карти. На території України вже успішно можна вирощувати нут, маш і арахіс, а за наступні 15 років ці культури можуть замінити традиційні пшениці і ячмінь.

З рідкісними культурами в Україні завелися і екзотичні комахи. Так, на території країни з'явився кукурудзяний жук, від якого раніше страждали Італія, Болгарія і Балкани. Павуки і каракурти, які раніше мешкали тільки на Азовському узбережжі, тепер живуть у Вінницькій, Полтавській і Черкаській областях.

Кліматологи стверджують, що за 10-15 років температура підвищиться ще на 1 градус. Через що до нас прийдуть м'які зими, без заморозків, а літо буде тривалим і спекотним. А якщо температура піднімається ще на 2 градуси, то льодовики повністю розтануть. У слідстві чого Одеса, Херсон і половина Криму підуть під воду.

За найбільш песимістичними прогнозами, острівні країни просто потонуть. А тала вода з льодовиків охолодить теплий Гольфстрім і Європу чекають екстремальні холоди.

Прогнози вчених нагадують справжній фільм-катастрофу. Саме тому два роки тому понад 190 країн підписали Паризьку угоду, мета якого - стримати зростання температури. Однак, до цього часу немає інформації, як цей проект буде фінансуватися. І поки ніяких заходів не приймуть - посухи і стихійні лиха триватимуть.
Наверх