Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 вер 2016 17:12

Порошенко підписав закон про виплати полоненим військовим.

Порошенко підписав закон про виплати полоненим військовим.Президент Петро Порошенко підписав закон про збереження виплат і окладів військовослужбовцям, які потрапили в полон.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента у середу.

"Документом встановлюються правові підстави для проведення перерахунку грошового забезпечення сім'ям тих військовослужбовців Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, які були захоплені в полон або стали заручниками на території проведення АТО під час бойових дій з незаконними збройними формуваннями", - сказано у повідомленні.
Згідно із нововведеннями, за військовослужбовцями, захопленими в полон або заручниками, а також інтернованими в нейтральних державах або безвісно відсутніми, "зберігаються виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за військовим званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру та інші види грошового забезпечення з урахуванням зміни вислуги років та норм грошового забезпечення".

Вказується, що сім'ї полонених військовослужбовців щомісячно отримуватимуть грошове забезпечення, в тому числі додаткові та інші види грошового забезпечення.

Водночас ці положення Закону не поширюються на військовослужбовців, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили військові частини (місця служби) або дезертирували.
Наверх