Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 30 жов 2018 13:00

Стало відомо, кому і як підвищать пенсії у грудні

Стало відомо, кому і як підвищать пенсії у грудніПерерахунок пенсій в Україні в зв'язку з підвищенням із 1 грудня прожиткового мінімуму торкнеться, в першу чергу, найменш забезпечених - близько 2,5 млн пенсіонерів.

Про це розповіла провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Лідія Ткаченко. За її словами, "збільшення пенсій отримає так чи інакше досить велика кількість пенсіонерів".

"Прожитковий мінімум визначає мінімальну пенсію за віком, і таких пенсіонерів як судді і народні депутати це особливо не торкнеться, тому що їхні пенсії набагато вищі... Це торкнеться переважної більшості пенсіонерів, які отримують звичайні пенсії за віком", - пояснила вона.

Ткаченко уточнила, що в цілому в Україні трохи менше 12 млн пенсіонерів. "Найбільшу добавку отримають ті, у кого пенсії дуже низькі і прив'язані до мінімального розміру - це близько 2,5 млн людей. У них пенсії виростуть на 40-50 грн, залежно від того, скільки вони зараз отримують. Звичайно, це невеликі гроші, але якщо людина отримує всього 1,5 тис. грн, то це дуже важливо для неї", - зазначила експерт.

"Загалом у нас понад половину пенсіонерів отримують пенсії менші, ніж 2 тис. грн. Це жахлива ситуація - нерівність, несправедливість і несумісність цих грошей із показником стажу, який має переважна більшість людей", - додала вона.
Наверх