Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 31 жов 2018 10:00

В Україну йде новий штам вірусу грипу

В Україну йде новий штам вірусу грипуВ цьому році осінь порадувала жителів України теплою і сонячною погодою. Але не варто забувати, що пора холодної, сірої та дощової погоди не за горами. Саме час подумати про те, як зміцнити свій імунітет, щоб бути готовим до протистояння з будь-яким вірусом.

Стало відомо, що в Україну йде новий штам вірусу грипу. Що це за грип, і як уберегти себе від нього?

В основному грип вражає верхні дихальні шляхи: ніс, горло, трахею, бронхи, іноді - легені. Перше, що необхідно знати - це симптоми грипу. До них відносяться: біль в суглобах, м'язовий біль, сильне нездужання, слабкість, риніт і біль у горлі. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом. Людина, яка захворіла на грип, може легко заразити більше 100 жителів міста в день, тому в Україні часто виникають епідемії.

Сімейний лікар Олександра Волосяна розповіла, які симптоми і наслідки цього захворювання. «Буде два штами, з якими ми вже контактували: «Мічиган» і «Колорадо». Також прийде новий штам, який називається «Сінгапур».

Ми зустрічалися з ним в минулому році в кінці епідемії. Штам «Сінгапур» є найнебезпечнішим, і саме він в цьому році може викликати епідемію. Вірус небезпечний високою летальністю і ускладненнями. Симптоми цієї форми грипу відрізняються від інших. Крім звичайних нездужань, людина може відчути біль у грудях, нудоту. Можуть з'явитися світлобоязнь, сльозоточивість і діарея», - розповіла Олександра Волосяна.

Зараз в Україні зафіксовано дві вакцини від грипу. Ці вакцини є в загальному доступі. Для того, щоб провести процедуру вакцинації, необхідно звернутися до вашого сімейного лікаря, який проведе огляд і визначиться з показаннями та протипоказаннями. Після чого ви можете зробити щеплення.

Олександра Волосяна зазначила, що вірус грипу рівносильно небезпечний як для дорослих, так і для дітей. У минулому році статистика показала 6 мільйонів випадків інфекційних захворювань, з яких зафіксовано 6 летальних випадків. Як буде в цьому році - поки невідомо. На сьогодні «спалахів» грипу не спостерігається.
Наверх