Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 04 лис 2018 14:00

Синоптики назвали дату, коли в Україні випаде перший сніг

Синоптики назвали дату, коли в Україні випаде перший снігЛистопад в Україні почався відносно високою температурою повітря, туманами і антициклонним характером погоди. Але буде і період похолодання.

Народний синоптик Леонід Горбань передбачає два періоди морозів. "У листопаді українцям варто приготуватися до температурних "гойдалок": з 1 по 5 листопада буде плюсова температура, але вже в наступні три дні вдарять нічні морози. У наступні три дні стовпчики термометрів знову піднімуться до плюсових позначок. Істотне похолодання прийде в Україну з 23 листопада: вночі температура опуститься до 9 градусів морозу. Але холоди протримаються недовго. Вже з 28 листопада знову очікується потепління. За моїми підрахунками, відносно тепла погода протримається до кінця листопада, - каже Горбань, - Перший справжній сніг випаде в Україні 27 листопада, але вже на наступний його змиє мокрим снігом і дощем".

Ще один народний синоптик Володимир Деркач прогнозує, що на початку першої декади листопада ще будуть теплі дні. Але їм на зміну прийде похолодання - іноді до мінусової температури, яке супроводжуватиметься дощами і поривами вітру. "Друга декада листопада розпочнеться з тепла, але вже через кілька днів в Україну прийдуть холоди: вночі заморозки, часом можливий сніг і сильний вітер. Така практично зимова погода протримається до третьої декади листопада, потім знову потеплішає", - говорить Деркач.
Наверх