Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Лісова казка» с.Мошни Мошнівської сільської ради Черкаського району Черкаської області. Адреса: вул. Савченка, 29, Черкаський район Черкаська область, 19615 тел.(0472)30-22-95, [email protected]

Інформація / Лісова Казка / Фотоновини 08 лис 2018 16:38

МЕТЕОСТАНЦІЯ В "ЛІСОВІЙ КАЗЦІ" (ФОТОПРОГУЛЯНКА)

МЕТЕОСТАНЦІЯ В "ЛІСОВІЙ КАЗЦІ" (ФОТОПРОГУЛЯНКА)Спостереження за погодою – доступна дошкільнятам пізнавально-дослідницька діяльність, що розвиває розумові здібності, спостережливість, допитливість, уміння порівнювати, аналізувати, робити припущення й висновки. Крім того, викликає у дітей неабиякий інтерес, мотивує до пізнання та виховує ціннісне ставлення до природи.

У цьому переконалися вихователі, облаштувавши на території дитсадка метеостанцію.

Флюгер – найдавніший прилад для визначення напрямку вітру. Діти стежать за його рухами і вчаться визначати напрямок вітру, його силу.

Опадомір – прилад для вимірювання кількості опадів, його ще називають дощомір. На стовпчику закріплене пластикове прозоре відерце зі шкалою. Після дощу (снігу, граду) діти перевіряють, наскільки воно наповнилося, та порівнюють кількість опадів у різні пори року.

Термометр - найнеобхідніша річ на метеостанції. Термометр, розміщений у метеобудці, що захищає його від сонячних променів та опадів. Діти визначають температуру повітря й роблять відповідні позначки в календарі погоди.

Метеостолик дає дітям можливість відмічати зміну пір року, днів тижня, частин доби.

Календар погоди. Стан погоди щодня фіксують на спеціальному стенді, вказуючи стрілочкою відповідну символічну позначку. Спостерігаючи за погодою, діти вчаться визначати окремі явища, їхню інтенсивність та вплив на довкілля.

Барометром на метеостанції слугують гілки та шишки ялини, що вказують на вологість повітря. На похмуру й дощову погоду гілочки ялини опускаються, а в шишках стуляються лусочки; на погожу днину гілки піднімаються, а шишки розкриваються.

За допомогою сонячного годинника дошкільнята вчаться визначати час за сонцем, орієнтуючись на тінь від гномона (вертикально встановленої жердини).

Робота на метеостанції стала невід’ємною складовою прогулянки і дарує дітям радість та задоволення. А метеоприлади, окрім свого безпосереднього призначення, слугують ще й окрасою території дитсадка, пробуджують інтерес до дослідницької діяльності в усіх, хто їх бачить.

Фотопрогулянку провела вихователь Ольга Борисівна Сидоренко
МЕТЕОСТАНЦІЯ В "ЛІСОВІЙ КАЗЦІ" (ФОТОПРОГУЛЯНКА)МЕТЕОСТАНЦІЯ В "ЛІСОВІЙ КАЗЦІ" (ФОТОПРОГУЛЯНКА)МЕТЕОСТАНЦІЯ В "ЛІСОВІЙ КАЗЦІ" (ФОТОПРОГУЛЯНКА)МЕТЕОСТАНЦІЯ В "ЛІСОВІЙ КАЗЦІ" (ФОТОПРОГУЛЯНКА)МЕТЕОСТАНЦІЯ В "ЛІСОВІЙ КАЗЦІ" (ФОТОПРОГУЛЯНКА)
Наверх