Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Павлов Олександр / Суспільство / Відео 01 гру 2018 08:30

ІНТЕГРАЦІЯ В СОЦІУМ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ: "ЗНАЙДИ СВІЙ ШЛЯХ ДО ЩАСТЯ" (ВІДЕО)

ІНТЕГРАЦІЯ В СОЦІУМ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ: "ЗНАЙДИ СВІЙ ШЛЯХ ДО ЩАСТЯ" (ВІДЕО)З метою розвитку інклюзивної освіти в Черкаському районі та області Черкаська районна станція юних техніків, Черкаський районний будинок дитячої творчості, Музей Т.Г.Шевченка в с. Мошни у 2018 році уклали з Комунальним закладом “Черкаський навчальо-реабілітаційний центр “Країна добра“ Черкаської обласної ради”, в якому навчаються глухонімі діти, угоду про співпрацю в галузі виховання та соціалізації дітей і юнацтва з особливими освітніми потребами.

Керівники гуртків та вихованці позашкільних закладів району, працівники Музею Т.Г.Шевченка в Мошнах проводили протягом року для дітей з особливими освітніми потребами екскурсії, майстер–класи, інші заходи, а також брали участь в проекті ”Інтеграція в соціум дітей з особливими потребами”, започаткованому реабілітаційним центром.

Завершальним етапом проекту став чудовий велелюдний гала-концерт ”Знайди свій шлях до щастя”, що відбувся 29 листопада 2018 року в Будинку культури с. Мошни.

В заході брали участь діти з реабілітаційного центру, вихованці гуртків позашкільних закладів Черкаського р-ну (СЮТ та БДЮТ), Музей Т.Г.Шевченка в с. Мошни, школярі Мошнівської школи та шкіл довколишніх сіл, а також студенти Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького.

За годину до концерту учасники та гості мали змогу переглянути створені вихованцями Черкаської районної СЮТ та у реабілітаційному центрі фільми, у яких відображено співпрацю закладів та ставлення дітей до проблем сьогодення, а також оглянути чудову виставку робіт вихованців Черкаської районної СЮТ, дітей та працівників реабілітаційного центру, народних майстрів, шкіл–інтернатів для дітей з особливими потребами міст Золотоноша та Чигирин. Для дітей було організовано 7 майстер-класів керівниками гуртків ( Григуть Зінаїда Володимирівна, Коваль Наталія Павлівна) і вихованцями Черкаської районної СЮТ та працівниками “Черкаського навчально-реабілітаційного центру “Країна добра“. З особливим азартом діти і дорослі стріляли з луків. Цю можливість їм надали вихованці гуртка “Історична реконструкція” Черкаської районної СЮТ (Кервник – Манькута Володимир Іванович).

Концерт та проект закінчились, але співпраця буде продовжуватись. Директор “Черкаського навчально-реабілітаційного центру “Країна добра“ Зганяйко Ірина Францівна також запросила до співпраці працівників та учнів шкіл, які були присутні на концерті. То ж приєднуйтесь і разом будемо допомагати дітям шукати свій шлях до Щастя!

Про сам концерт, в якому виступали вихованці реабілітаційного центру, фольклорного ансамблю “Тубіляночка” (гурток Черкаського районного БДЮТ при Тубільцівській ЗОШ І-ІІІ ст., керівник - Однорог Галина Сергіївна), гурт “Витоки” (музей Т.Г.Шевченка в Мошнах, керівник Грицик Ганна Григорівна) краще подивіться у відеороликах та на світлинах, відзнятих вихованцями відео студії “Джерело” Черкаської районної станції юних техніків та її керівником Олександром Павловим.

Наверх