Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Культура 10 лис 2016 18:18

Юлія Качула: «Все віддаю людям….»

Юлія Качула: «Все віддаю людям….»Вчора, 9 листопада 2016 року, саме в день, коли всі працівники культури відзначали своє професійне свято, в Будинку культури с.Мошни відбувся творчий вечір талановитої молодої співачки, композитора, поетеси, журналістки, перекладача, яка довгий час проживала в Криму, Юліїї Качули.

Свій творчий вечір вона назвала «У небо вічне це поглянь».

Цей творчий вечір пройшов в атмосфері неймовірної теплоти , душевності, та відвертості, що надовго запам’ятається мошнянам, які були присутні у святковій залі. Не аби-яку роль в чарівності заходу зіграло й те,що вечір вела подруга, колега та однокурсниця Юлії, наша односельчанка чарівна та талановита Марина Биковець. Саме Марина і стала ініціатором проведення заходу, та запросила до себе на гостину найкращу подругу.

Юлія не лише розповідала про себе, свою сім’ю, роботу, але й багато співала пісень, написаних нею і її батьком, який і досі мешкає в Криму. Музику вона теж пише на свої поетичні рядки. Все дійство супроводжувалось відео кліпами, які вдало доповнювали все, про що розповідала і співала Юлія Качула.

Останнім часом вона мешкає в Польщі, працює у видавництві, пише статті, перекладає з різних мов, а головне – співає. Співає українською мовою і популяризує в Польщі українську культуру.

Багато запитань отримувала Юлія від мошнян, бо їм дуже хотілося дізнатися більше про цю талановиту людину, про її творчість, про умови життя в Польщі, про її плани на майбутнє, а головне – чи мріє вона знову повернутися в Україну, де вона народилася, де отримала музичну освіту, де засяяв її вокальний талант.

Працівники Будинку культури і всі, хто був присутній на цьому творчому вечорі, подякували цій молодій талановитій жінці і побажали їй творчих злетів, успіхів у повсякденному житті, мирного неба і сімейного благополуччя. А сільський голова Богдан Шкарбута вручив їй красиві троянди від усіх мешканців села.

На згадку про цю творчу зустріч Юлія подарувала працівникам Будинку культури диск із записами їх з батьком пісень та привітала всіх з Днем культпрацівників та майстрів народного мистецтва.

Р.Полатайко
Наверх