Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Лісова казка» с.Мошни Мошнівської сільської ради Черкаського району Черкаської області. Адреса: вул. Савченка, 29, Черкаський район Черкаська область, 19615 тел.(0472)30-22-95, [email protected]

Інформація / Лісова Казка / Новини освіти 17 гру 2018 17:25

ВЕСЕЛІ ЗИМОВІ РОЗВАГИ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ»

ВЕСЕЛІ ЗИМОВІ РОЗВАГИ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ»Чи пам’ятаєте ви з дитинства це чудове відчуття, коли, прокинувшись вранці, раптом виявляєш, що все навкруги стало білим? І ось вона завітала – така довгоочікувана для малюків неповторна зимова казка! А разом з нею прийшов і час веселих зимових розваг.

Діти завжди з нетерпінням чекають снігу, адже ігри з снігом люблять всі. Тому хоч надворі і зимонька-зима, і морозець пощипує за щічки, та педагоги нашого дошкільного закладу «Лісова казка» роблять все для того, щоб діти отримували задоволення від зимових прогулянок. Адже так цікаво виліпити веселе сімейство сніговиків, покататися на санчатах, метати сніжки в ціль, провести експериментально-дослідницьку діяльність з снігом та кригою, розфарбувати сніг у кольори веселки, розглянути через збільшуване скло сніжинки, які нагадують зимові квіти, і дійти до висновку, що кожна сніжинка неповторна і по своєму красива.

Не забувають малята і про друзів пернатих – на кожному майданчику облаштували годівнички для пташок, щодня пригощають їх насінням, крихтами хліба, спостерігають за ними, відгадують, яка пташка прилетіла, цікаво також пограти у слідопитів, намагаючись визначити, кому належить той чи інший відбиток на снігу.

Треба тільки бачити, як завзято працюють малята, прочищаючи лопаточками стежинки від снігу та будують фортецю - хатинку для зайчати! На снігу можна малювати, грати у «хрестики-нулики», зі слідів на снігу можна створювати різні картини, писати літери і цифри, протоптувати лабіринти, а ще – можна оживляти дерева, малюючи снігом обличчя на їх стовбурах.

Колективна діяльність дуже зближує і сприяє розкриттю дитячої творчості. До речі, якщо взяти з собою фарби та підфарбувати сніговику або іншому персонажу щічки, волосся і одяг, то вони виглядатимуть дуже цікаво. І зовсім не обов’язково ліпити великих сніговиків. Кожний малюк з радістю створює власного мініатюрного сніговика та прикрашає їх шарфиками з клаптиків тканини, ґудзиками, шишками, жолудями. Цих сніговиків малята розміщують в різних місцях – на дереві, на лавці, на підвіконні. А які гарні прикраси для ялинки створюють дітлахи з підфарбованої води, замороженої у різних формочках. Головне – не забути потім сфотографуватися разом із створеними власноруч героями та витворами - це дозволить зберегти приємні спогади про зимові забави на довгі роки.

Попереду ще багато зимових днів! Скориставшись нашими порадами, ви, шановні батьки, разом із дітьми, можете радісно і весело провести свої вихідні та години дозвілля, і при цьому відчути себе дітьми. Пограйтеся з дітьми у сніжки, покатайтесь на санчатах, разом з ними покачайтеся в снігу – можливо, це виглядатиме забавно і смішно, але в цьому і полягає принадність зимових розваг!

вихователь-методист ДНЗ "Лісова казка" Л.С.Рощепій
Наверх