Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 20 лис 2016 11:19

На попередження терористичних проявів.

На попередження терористичних проявів.Протягом останніх років в Україні відбуваються складні суспільні процеси. Під загрозою знаходиться територіальна цілісність нашої держави. Поширюються сепаратистські настрої та провокативні дії.

Подібна підривна діяльність дестабілізує ситуацію, змушує країну жити в очікуванні агресії. Особливої актуальності проблема боротьби з тероризмом на теренах держави набула у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на сході нашої держави. В останні роки мали місце випадки повідомлень до правоохоронних органів області про мінування об’єктів транспорту, підприємств та установ, навчальних закладів тощо.

Аналіз стану динаміки розвитку оперативної обстановки по лінії протидії терористичним проявам в Україні свідчить про тенденцію до зростання числа злочинів з ознаками терористичного характеру та збільшення числа потерпілипотерпілих, несе у собі4 загрозу безпеці громадян та дестабілізацію обстановки в суспільстві. Незаконний обіг вогнепальної зброї, вибухових речовин та пристроїв завжди становив серйозну загрозу суспільній безпеці. Протягом останніх двох років як в Україні в цілому, так і у нашому регіоні збільшилась кількість злочинів, пов’язаних із незаконним обігом вогнепальної зброї, бойовими припасами і вибуховими речовинами. Ці злочини, у свою чергу, створюють умови для вчинення інших, більш тяжких злочинів — розбоїв, убивств, актів тероризму тощо. Збройні напади завдають непоправної шкоди життю і здоров’ю громадян, мають резонансний характер, посилюють страх і відчуття незахищеності у населення, нівелюють у суспільній свідомості зусилля держави, спрямовані на стабільний розвиток суспільства, забезпечення прав і свобод людини, створення гідних умов її життя. Важливою складовою у попередженні терористичних проявів, проявів сепаратизму та незаконного обігу зброї є профілактична діяльність на вказаному напрямку та забезпечення законності під час її проведення. У зв’язку із цим наказом керівника Черкаської місцевої прокуратури створено міжвідомчу робочу групу щодо профілактики злочинів, пов’язаних з тероризмом, сепаратизмом та незаконним обігом зброї.

Мета діяльності створеної групи полягає у запобіганні виникненню умов, що сприяють вчиненню .правопорушень у вказаних сферах, удосконаленні методів роботи з їх профілактики, забезпеченні захисту конституційних прав та свобод людини на основі чітко визначених пріоритетів, створенні умов для проведення ефективної правової та виховної роботи серед населення, поступовому нарощуванні зусиль правоохоронних органів, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування і громадськості щодо забезпечення сталого правопорядку, а також запобігання і протидія проявам тероризму, сепаратизму та незаконному обігу зброї.

Якщо ви стали свідками подібних випадків або володієте інформацією про них, звертайтеся до Черкаської місцевої прокуратури.


За інформацією сайту Черкаської РДА
Наверх