Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 18 лис 2016 11:24

Запроваджено видачу ваучерів для оплати послуг навчання.

Запроваджено видачу ваучерів для оплати послуг навчання.З метою підтримання конкурентоспроможності осіб працездатного віку на ринку праці запроваджено видачу ваучерів для оплати послуг навчання.

На підставі ваучера здійснюється перепідготовка, спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями, що користуються попитом в сучасній економіці.

Право на отримання ваучера одноразово мають особи:

- старше 45 років;
- які не досягли встановленого законодавством пенсійного віку та страховий стаж яких понад 15 років;
- звільнені з військової служби (крім строкової), служби в правоохоронних органах за наявності вислуги не менше 10 років;
- учасники АТО та внутрішньо-переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи;
- які мають професійно-технічну або вищу освіту;
- не проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття;
- не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні.

Навчання здійснюється у професійно-технічних і вищих навчальних закладах, підприємствах, установах та організаціями за 42 актуальними професіями та спеціальностями. Професію, спеціальність, форму та місце навчання можна обрати самостійно.

Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання та не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. У разі, коли вартість навчання перевищує максимальну вартість ваучера, решту коштів особа або роботодавець оплачує самостійно.

Додаткову інформацію щодо можливостей навчання за допомогою ваучера можна отримати в Черкаському районному центрі зайнятості (м. Черкаси, вул. Чалого, 17. т. 32 80 03).
Наверх