Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 31 гру 2018 13:46

Свято наближається: Оригінальні рецепти новорічного меню від відомого кухаря

Свято наближається: Оригінальні рецепти новорічного меню від відомого кухаря"Альтернативний" олів'є, карпачо зі свиного язика і салат з гарбузом та хурмою – відмінні варіанти здорових страв для новорічного столу.

"Якщо не приготувати давно звичні олів'є і шубу – Новий рік просто не настане!" – впевнений відомий український кухар Євген Клопотенко. Він стверджує: українці настільки звикли до старих традицій приготування новорічних страв, що навряд чи готові радикально змінити їх.

Євген Клопотенко запропонував приготувати на Новий рік кілька оригінальних страв, які точно здивують ваших гостей. А також – стануть корисною альтернативою звичним жирним стравам.

Євген Клопотенко впевнений: стояти годинами за плитою не варто. Адже тоді задоволення від приготування їжі стає все менше, а для страви важлива не лише майстерність, а й настрій самого кухаря. "Коли я пропоную чимось замінити або хоча б просто трохи видозмінити олів'є, багато хто дуже дивується. Але я вважаю, що треба ввесь час експериментувати. А ще - готувати страви на Новий рік можна не тільки смачні, а й корисні для здоров'я", - каже кухар.

Пропонуємо вашій увазі три рецепти оригінальних і незвичайних страв на Новий рік від Євгена Клопотенко.

Салат з гарбузом, хурмою і заправкою з йогурту


Інгредієнти на дві порції: 200 грамів гарбуза, 1 невелика хурма, сік одного апельсина, 1-2 щіпки кориці, 100 грам натурального йогурту без добавок, 1 чайна ложка меду, 2 чайних ложки великих панірувальних сухарів, кілька листочків м'яти для декору, кілька шматочків авокадо.

Приготування: Із гарбуза зняти шкірку, нарізати кубиками розміром приблизно по 1 сантиметру. Вичавити сік апельсина в невелику каструльку. Додати гарбуз, корицю. Довести до кипіння і варити на невеликому вогні, доки гарбуз не стане м'яким. Тут важливо не пропустити момент, коли зовні шматочки гарбуза будуть м'якими, а всередині – трохи твердими. Зазвичай це займає 15 хвилин.

Тоді зняти з вогню і дістати гарбуз із соку. Хурму почистити від шкірки і порізати невеликими шматочками або теж кубиками.

В невеликому посуді змішати йогурт з медом. У салатнику змішати гарбуз, хурму, додати заправку з йогурту, посипати салат панірувальними сухарями і прикрасити листочками м'яти. Порізати дольками авокадо. Прикрасити ними салат.

Порада: для приготування цього салату найкраще підійде солодка хурма – корольок або шарон.

Карпаччо зі свиного язика, відвареного у спеціях


Інгредієнти на дві порції: 1 свинячий язик, 1 паличка кориці, 2 зірочки анісу, 2 гвоздичні бруньки, щіпка сушеного перцю чилі, щіпка сушеного насіння фенхелю, 2 столові ложки гірчиці, 1 чайна ложка меду, сік половини лимона, сіль за смаком.

Приготування: Спеції змішати і перетерти у ступці до отримання однорідного порошку. Відварити язик у підсоленій воді зі спеціями протягом 30 хвилин на невеликому вогні. Потім почистити і порізати тонкими скибочками. В невеликому посуді змішати гірчицю, лимонний сік і мед, добре перемішати. Викласти язик на тарілку і подавати разом з соусом.

Салат олів'є із запечених овочів з домашнім майонезом


Інгредієнти на дві порції:

Для салату: 2 морквини, 2 картоплі, 200 грамів телятини, 100 грамів замороженого зеленого горошку, половина невеликої цибулини, вершкове масло (для смаження), 2 солоних огірка, сіль, перець за смаком.

Для майонезу: 2 яєчних жовтка, 1 столова ложка гірчиці із зернами, сік половини лимона, дрібка солі, 100 грамів рослинної олії.

Приготування: Овочі помити і поставити запікатися в духовку при температурі 180 градусів до готовності. Разом з овочами запекти м'ясо у фользі з невеликою кількістю солі. Коли м'ясо і овочі будуть готові, дістати з духовки, дати їм трохи охолонути і порізати великими шматками. Огірок також порізати великими шматками, а цибулю – дрібно. У сковорідці трохи підсмажити горошок з вершковим маслом протягом п'яти хвилин.

Приготувати майонез – у мисці збити жовтки із сіллю, гірчицею і лимонним соком до отримання однорідної маси. Потім невеликими порціями почати вливати масло і продовжувати збивати, доки не використовуєте все масло, а майонез не стане однорідної консистенції.

У салатнику змішати всі складові, заправити їх майонезом. Додати сіль і перець за смаком.

Смачного і гарних свят!
Наверх