Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 05 гру 2016 08:53

Циклони з Північної Атлантики цього тижня дійдуть до Черкащини.

Циклони з Північної Атлантики цього тижня дійдуть до Черкащини.Цього тижня синоптики чекають на два циклони, які додадуть ще снігу на Черкащині.

Про це УНН-Центр повідомили у Черкаському обласному гідрометеорологічному центрі.

Виступ Азорського антициклону, який утримує теплу погоду в більшості держав Західної Європи, служить своєрідним трампліном для пірнання на Україну циклонів з Північної Атлантики. На минулому тижні їх було три. Вони засипали Черкащину снігом і принесли справжні морози (до -10-13°).

Всього, починаючи з 28 листопада, по області у вигляді снігу випало від 13 до 24 мм, що відповідає декадній нормі. На кінець тижня сніговий покрив досягав 11-15 см, відмічалось налипання снігу на деревах і дротах та ожеледиця на дорогах. Промерзання грунту становить від 2 см (під снігом) до 13 см (на оголених, внаслідок вітру, ділянках). На річках області і Кременчуцького водосховищі почалось утворення перших льодових явищ (закраїни – на річках, сало на водосховищі).

На наступному ж тижні синоптики чекають на ще два 2 подібних циклонів, які додадуть ще снігу. Найбільш холодними очікуються ночі 5 та 8 грудня (до 15-17° морозу).

Комунальним та дорожнім службам синоптики радять залишатися у стані готовності до очищення доріг і тротуарів, а жителям області тепліше одягатися.
Наверх