Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 04 лют 2019 15:00

Цікаво знати: Вчені знайшли ліки від самотності

Цікаво знати: Вчені знайшли ліки від самотностіАмериканські вчені зі Школи медицини Прітцкера при Чиказькому університеті висловилися про можливість створення ліків від самотності.

Проект, організований дослідниками із США, ще не закінчений, він завершиться в червні. Але вчені змогли отримати проміжні результати, які, на їхню думку, вже сьогодні дозволяють зробити висновок про можливість того, що одного разу все ж буде створено ліки, що рятують від почуття самотності.

Вчені виявили речовину, яка благотворно впливає на зони мозку, відповідальні за емоції і очікування неприємних наслідків - аллопрегнанолон. Медики провели експеримент з групою дорослих добровольців, які щодня приймали прегненолон (прекурсор практично всіх стероїдних гормонів в людському організмі).

Зіставивши стан учасників випробування до початку прийому препарату та під час експерименту, дослідники прийшли до висновку, що певні дози прегненолону ведуть до ослаблення суб'єктивного відчуття самотності.

За даними психологів, почуття самотності періодично відчувають близько 75% жителів США. Це негативно відбивається на роботі імунітету і підвищує ризик розвитку захворювань серця, раку і нейродегенеративних хвороб.

Тим часом вчені стверджують, що і без ліків з самотністю можна успішно боротися - потрібно більше відвідувати культурні заходи і спілкуватися з близькими. Спілкування дарує відчуття затребуваності і допомагає боротися з депресією.
Наверх