Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 09 лют 2019 09:00

Створили породу курей, які лікують від раку

Створили породу курей, які лікують від ракуВчені з Единбурзького університету вивели курей, які лікують рак. Їх яйця містять два види людських білків, що володіють потужними противірусними та протираковими властивостями. Саме вони стимулюють самостійне загоєння пошкоджених тканин.

В ДНК курей додали людський ген, відповідальний за виробництво в організмі важливих білків.

Ліки з цими білками отримувати з яєць приблизно в 100 разів дешевше.

"Виробництво за допомогою курей буде дешевше заводського в 10-100 разів. Модифіковані курки живуть в дуже великих загонах. За ними доглядають кваліфіковані технічні працівники, які кожен день їх годують та дають пити. В цілому життя цих курей досить комфортне", - говорить доктор Лісса Герон з единбурзької компанії Roslin Technologies, яка працює над комерціалізацією проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечні штучні вітаміни

Розробка повноцінного препарату та подолання всіх бюрократичних бар'єрів триватиме, за оцінками дослідників, від 10 до 20 років. Однак вчені планують виробляти ліки, що стимулюють імунну систему тварин, як альтернативу антибіотикам. Цей спосіб також зменшить ризик виникнення вірусів зі стійкістю до антибіотиків.

Китайські вчені знайшли новий метод чоловічої контрацепції. Він базується на введенні спеціальної рідини в сім'явивідні протоки.
Наверх