Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 14 гру 2016 14:30

СЬОГОДНІ - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

СЬОГОДНІ - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.Минуло 30 років від дня великого і незгасаючого лиха – Чорнобильської катастрофи, яка одразу набула глобального характеру.

Чорнобиль залишив незагоєну рану на землі України і в серці її народу.

Так судилося, що саме ліквідатори першими взяли на себе цей хрест – приборкання радіаційної стихії, щоб ціною свого життя і здоров’я захистити рідну землю і весь народ. А саме люди, їх доля, життя і здоров’я, соціальний, радіаційний і медичний захист, інші не менш важливі їх проблеми є і ще довго будуть об’єктом особливої уваги й турботи нашої держави.

Незважаючи на економічну скруту, держава не забуває про свій обов’язок перед людьми, які зазнали згубної дії радіації.

Указом Президента України від 10.11.2006 року № 945/2006 14 грудня встановлено Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Ми низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які 30 років тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. І ці люди – справжні герої, які на все життя стали нам рідними і близькими. А ті, хто відійшов у вічність, залишаються навічно у наших серцях.
Наверх