Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Черкаський район. Новини 21 гру 2016 14:30

В районі надається допомога учасникам АТО.

В районі надається допомога учасникам АТО.Розпорядженням райдержадміністрації від 19.10.2015 № 296 створено Центр допомоги учасникам антитерористичної операції, де військовослужбовці мають змогу отримати інформацію щодо надання пільг та різних видів державних допомог відповідними структурними підрозділами райдержадміністрації, установами та організаціями району.

На засіданнях Центру розглядається вирішення найбільш актуальних для учасників АТО проблем.

Питання надання допомоги атовцям, їх звернення є першочерговими для всіх відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації. На обліку в Центрі допомоги учасникам АТО перебуває близько 600 осіб, із них мають статус учасника бойових дій –386, інвалідів із числа учасників АТО – 10. Крім того, в районі нараховується поранених учасників АТО – 25, сімей загиблих – 4, мають статус „ Сім’ї загиблого учасника АТО ”– 5. Протягом звітного періоду фахівцями із соціальної роботи було відвідано 310 сімей, члени яких перебувають чи брали безпосередню участь в антитерористичній операції. З метою якісного та своєчасного надання їм допомоги складається соціальний паспорт потреб учасника АТО.

Тим, хто брав участь у антитерористичній операції, та їхнім родинам забезпечується всебічна підтримка. Зокрема, їм виплачено одноразової грошової допомоги за рахунок коштів районного бюджету на суму 137 тис. грн. Усі учасники бойових дій внесені в Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, а саме: з державного бюджету їм надається 75% знижка вартості житлово–комунальних послуг шляхом безготівкового перерахування коштів підприємствам – надавачам комунальних послуг.

Особлива увага звертається на забезпечення медичних послуг. У 2016 році для надання комплексної медичної допомоги учасникам АТО з районного бюджету спрямували 50 тис. грн. для Черкаської ЦРЛ та 40 тисяч гривень – на КЗ «Центр первинної медико–санітарної допомоги». Цьогорічно за медичною допомогою звернулися 245 учасників АТО, 97 з них отримали стаціонарне лікування, 29 – амбулаторне.

Протягом року видано 24 довідки для одержання путівки на санаторно–курортне лікування та оформлено 8 санаторно–курортних карт. Для надання позачергової та в повному обсязі медичної допомоги на базі реєстратури Черкаської ЦРЛ створено „Єдине вікно” для учасників АТО, демобілізованих із зони АТО, та членів їхніх сімей, сім’ям загиблих учасників АТО.

Всі учасники АТО мають право на першочергове безкоштовне протезування зубів. В нинішньому році 10 учасникам АТО зробили зубопротезування на загальну суму 7473,18 грн. У Черкаській ЦРЛ працює практичний психолог, послугами якого скористалися 33 військовослужбовці.

До районного центру зайнятості звернулось 65 осіб із числа осіб демобілізованих з військової служби, 43 особи зареєструвалися та мають статус безробітних. Працевлаштовано 13 осіб, 2 – підвищили свою кваліфікацію та одержали одноразову грошову допомогу на відкриття підприємницької діяльності, 4 – направлено на навчання.

Для вирішення проблем учасників АТО та членів їх сімей відділом освіти райдержадміністрації розроблено заходи, відповідно до яких створено базу даних дітей, батьки або члени сімей яких є учасниками АТО. Так діти дошкільного віку, один з батьків яких є військовослужбовцем, знаходиться в зоні АТО, до дошкільних навчальних закладів влаштовуються позачергово. Безкоштовним харчуванням забезпечено 65 учнів загальноосвітніх шкіл та НВК, батьки яких є учасниками АТО (учасники бойових дій). Звільнено від оплати за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах 58 батьків чи осіб, що їх заміняють, та є учасниками АТО.

За інформацією сайту Черкаської РДА
Наверх