Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 13 лют 2019 14:00

Стало відомо, коли будуть доступними «ліки від старості»

Стало відомо, коли будуть доступними «ліки від старості»На думку генетиків, вже в найближчі десять років у світі медицини трапиться справжній прорив і «ліки від старіння» будуть доступні всім бажаючим.

Британські вчені працюють над проектом, результати якого дозволять організму людини залишатися стійкими до різних вірусів і мутацій, а також уникнути старіння і стати недоторканним для різних негативних факторів.

Дослідники заявляють, що створення бактерії, якій не страшні віруси, можливо вже сьогодні. Однак це дуже дорогий експеримент, що вимагає багато посилити, адже для того, щоб бактерія стала стійка до вірусів необхідно перепрограмувати не менше 300 білків.

На думку експертів, вже в найближче десятиліття ця процедура значно спроститься, і стане доступною для багатьох фахівців. Таким чином, можна буде перемогти різні важкі хвороби, в тому числі і рак.

Також, завдяки коригуванню генома, відстрочка старіння також стане реальністю, завдяки зниженню впливу зовнішніх чинником, таких як холод, радіація та інших.

Фахівці вважають, що саме в умінні працювати з генами криється секрет виживання людства, так як з часом навколишнє середовище буде ставати все більш агресивною, а для того, щоб з цією проблемою впоралася еволюція, буде потрібно дуже багато часу.
Наверх