Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Фотоновини / Суспільство / Новини освіти 22 лют 2019 09:00

ЯК У МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ ВІДЗНАЧАЛИ (ФОТО)

ЯК У МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ ВІДЗНАЧАЛИ (ФОТО)21 лютого весь світ відзначив Міжнародний день рідної мови. Долучились до святкування і учні та вчителі Мошнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Про це в соціальній мережі Facebook розповіла Анжеліка Моїсеєва.

"З раннього дитинства і до глибокої старості людина тісно пов’язана з мовою. Вона вміщує в собі весь світ, який сповнений дива, незвичайних почуттів і краси.

Для кожної людини своя мова найрідніша. Тому щороку 21 лютого весь світ відзначає День рідної мови. Святкували його і учні Мошнівської школи разом зі своїми вчителями.

Головними організаторами цікавих та незабутніх заходів у цей день стали вчителі української мови та літератури Валентина Володимирівна Преснякова, Світлана Миколаївна Гуля та Світлана Іванівна Здір. А розпочалося усе традиційно із написання усіма учнями загальношкільного диктанту «Люби і знай рідну мову». Краще пізнати рідне слово можна було за допомогою лепетунів «Говори правильно», «Пиши грамотно», «Збагачуй мовлення».

Справжньою родзинкою свята став флешмоб «Плекайте мову». Учні ланцюжком декламували відомі поезії М.Рильського та Д.Білоуса. Палко і трепетно звучали віршовані рядки з вуст усіх учасників цього дійства. Святкову атмосферу допомогла створити фан-зона «Рідна мова - українська», де учні висловлювали свою любов до мови і робили їй компліменти.

Завершальним етапом у відзначенні Міжнародного дня рідної мови було проведення урочистої лінійки, на якій директор школи Наталія Вікторівна Майданік ще раз підкреслила, що рідна мова – це духовна святиня, найбільший і найдорожчий наш скарб, та закликала учнів зберігати і шанувати свою мову заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!"
ЯК У МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ ВІДЗНАЧАЛИ (ФОТО)ЯК У МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ ВІДЗНАЧАЛИ (ФОТО)ЯК У МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ ВІДЗНАЧАЛИ (ФОТО)ЯК У МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ ВІДЗНАЧАЛИ (ФОТО)ЯК У МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ ВІДЗНАЧАЛИ (ФОТО)ЯК У МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ ВІДЗНАЧАЛИ (ФОТО)ЯК У МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ ВІДЗНАЧАЛИ (ФОТО)ЯК У МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ ВІДЗНАЧАЛИ (ФОТО)ЯК У МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ ВІДЗНАЧАЛИ (ФОТО)
Наверх