Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 31 гру 2016 00:19

Рецепти салатів на Новий 2017 рік.

Рецепти салатів на Новий 2017 рік.Символом 2017 року стане Вогняний Червоний Півень, який приносить удачу найактивнішим, наполегливим і цілеспрямованим людям. Новорічне застілля, як правило, триває кілька годин, а дуже часто і кілька днів. Гарячі страви швидко остигають і втрачають апетитний зовнішній вигляд. Тому достаток салатів на столі може вирішити цю проблему. До того ж Вам не доведеться стояти все святкування біля плити, готуючи та підігріваючі гарячі страви, адже салати можна приготувати заздалегідь.

Тому рецепти салатів на Новий 2017 рік, які Ви знайдете в цій статті, дозволять Вам зробити святковий стіл красивим і вишуканим.

Новорічний стіл повинен ломитися від достатку різноманітних салатів. Символ наступаючого 2017 року — вогненний Півень. Щоб уважити господаря наступаючого року, на святковому столі обов’язково повинні бути салати, які приготовані зі свіжих овочів і зелені. Тому обов’язково включіть в рецепти салатів болгарський перець, листя салату, баклажани, кабачки та інші овочі. Також на столі має бути багато зелені, такої як петрушка, базилік, кроп, кінза.

Півні люблять все яскраве і красиве. Тому на столі повинні бути красиві салати до Новорічного столу, з барвистими продуктами і делікатесами. Обов’язково включить в рецепти салатів на новий рік ананаси, червону рибу, креветки та інші морепродукти.

Салат «Уолдорф»


Оригінальний вегетаріанський салат з унікальним смаком, на приготування якого йде кілька хвилин. Стане чудовою овочевий закускою, яку можна подати як на початку святкування, так і в якості легкого доповнення до основних страв.

Інгредієнти:

Лимон — 1 шт.
Лайм — 10 мл.
Фенхель — 1-2 головки
Горіхи волоські — 150 гр.
Солодкі яблука — 100 гр.
Кислі яблука — 150 гр.
Селера — за смаком.
Майонез — 50 гр.

З яблук слід очистити шкірку. М’якоть нарізається дрібними кубиками. Щоб вона не потемніла, слід побризкати свіжовіджатим соком лимона. Фенхель і селеру необхідно дрібно нарізати і помістити в воду з льодом. Після чого овочі необхідно обсушити за допомогою паперового рушника, змішати з яблуками.

Горіхи рекомендується перед тим, як додати в салат, трохи обсмажити на сухій сковороді і трохи подрібнити за допомогою ножа. Змішати всі інгредієнти, заправити майонезом, соком лайма. Додатково можна додати трохи цедри лимона і улюблених прянощів.

Салат «Півник» з куркою


Інгредієнти:

куряче філе — 250 г.,
картопля — 1 шт.,
цибуля — 1 шт.,
морква по-корейськи — 150 г.,
яйця — 2-шт.,
приправа "Каррі",
майонез.

Картоплю відварити і натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю наріжте дрібно і замаринуйте в суміші гарячої води і оцту. Курячої філе наріжте дрібно і обсмажте на сковороді, приправивши приправою «Каррі». Яйця відварити і дрібно наріжте.

Викладайте салат шарами:

1 шар — картопля, майонез,
2 шар — маринована цибуля,
3 шар — куряче філе, майонез,
4 шар — морква по-корейськи, майонез,
5 шар — яйця, майонез

Прикрасьте верх салату півником, зробленим з яйця і болгарського солодкого перцю.

Салат «Східний»


Півень любить все нове і яскраве. Тому обов’язково приготуйте оригінальний східний салат, основними компонентами якого є овочі. Приготування салату не займе багато часу, а його смак по достоїнству оцінять всі ваші гості.

Інгредієнти:

Баклажан — 2 шт.
Перець — 3 шт.
Помідори — 2 шт.
Цибуля — 100 гр.
Волоські горіхи — за смаком.
Соняшникова олія — ​​для смаження.
Часник.
Зелень.

Баклажани слід нарізати тонкими кружечками. Якщо вони мають занадто щільну шкірку, можна її очистити. Посипати кружечки сіллю і дати трохи постояти. Після чого обполоснути теплою водою і просушити паперовим рушником. Обсмажити баклажани на рослинному маслі.

Солодкий перець нарізати тонкими скибочками і також обсмажити. Цибуля нарізається кільцями і обсмажується до золотистого кольору. Помідори готуються всього кілька хвилин, щоб вони встигли пустити сік, але він щоб не випарувався.

Обсмажені овочі викладаються в салатницю шарами. Перший шар — баклажани. Після чого часник, горіхи, обсмажений перець і знову часник. Зверху страва прикрашається помідорами і зеленню.

Салат із сьомгою і виноградом


Якщо Ви хочете здивувати гостей смачним і вишуканим блюдом, обов’язково приготуйте новорічний салат з червоною рибою, мигдалем і виноградом. Він володіє свіжим, насиченим і дуже незвичайним смаком, і стане родзинкою вашого святкового меню.

Інгредієнти:

Філе сьомги — 0,5 кг.
Виноград — 150 гр.
Селера — 200 гр.
Мигдаль — 50 гр.
Майонез.
Гірчиця — 1 ч. л.
Оливкова олія — ​​змастити деко.

У розігріту духовку ставимо філе червоної риби на 15-20 хвилин. Попередньо деко слід змастити оливковою олією, а рибу поперчити і посолити. Готове філе слід подрібнити.

Виноград ріжемо навпіл, селеру дрібно шаткуємо. Змішуємо всі компоненти. Салат слід заправити майонезом, гірчицею та іншими спеціями, а також додати трохи мигдалю. Перед подачею на стіл блюдо прикрашається свіжою зеленню.

Салат з червоної риби і авокадо


Це самий новорічний салат, адже до його складу входять мандарини. Він неймовірно свіжий і апетитний, тому відмінно підійде як для першого столу, так і для закуски під гарячі страви.

Інгредієнти:

Філе сьомги або іншої червоної риби — 300 гр.
Мандарини — 200 гр.
Зелений салат або рукола — 150 гр.
Авокадо — 1 шт.
Цибуля — 1 шт.
Оливкова олія.
Бальзамічний оцет.

Філе сьомги слід порізати дрібними кубиками й обсмажити на оливковій олії. Додати перець і сіль. Мандарини очистити і видалити кшірку. Порізати дрібними кубиками. Цибулю подрібнити. Авокадо почистити і нарізати на кубики невеликого розміру.

З’єднати зелень з іншими інгредієнтами, заправити оливковою олією, бальзамічним оцтом, сіллю і перцем. Зверху викласти рибу і прикрасити зеленню.

Салат з креветками і шпинатом


Дуже смачний, легкий і оригінальний салат, який припаде до смаку всім Вашим гостям.

Інгредієнти:

В’ялені помідори — 40 гр.
Свіжі помідори — 2 шт. або 8 шт. черрі
Зелена цибуля
Великі креветки — 150 гр.
Шпинат — 200 гр.
Оливки — 50 гр.
Часник
Цукор
Оливкова олія
Перець чорний і червоний
Сіль

Креветки слід відварити в підсоленій воді і дати трохи настоятися в бульйоні. Після чого очистити.

Змішати часник з маслом, оцтом і прянощами. Залити отриманим маринадом шпинат на 15-20 хвилин, щоб він просочився. Порізати на великі шматочки свіжі і в’ялені помідори, подрібнити цибулю. Змішати всі інгредієнти.

Салат з морепродуктів і свіжих овочів


Щоб зробити святкування Нового року яскравим і незабутнім, на столі мають бути присутні незвичайні і смачні закуски. Тому порадуйте своїх гостей яскравим і свіжим салатом.

Інгредієнти:

Мідії — 150 гр.
Креветки — 400 гр.
Помідори черрі — 300 гр.
Солодкий перець — 2 шт.
Соєвий соус
Часник
Мед
Оливки — 200 гр.

На розігріту сковороду капнути трохи оливкового масла. Обсмажити часник, креветки. Через кілька хвилин додати соєвий соус і інші компоненти соусу. Коли отримана суміш трохи протушкується, можна додати мідії. Дотушити ще кілька хвилин.

Нарізати овочі, додати до них морепродукти, і полити салат соусом, що утворився. Залишилося тільки додати оливки і зелень.

Салат з курки, грибів і свіжих овочів


Курка є універсальним компонентом для приготування різних салатів. Якщо приготувати салат на основі курки і свіжих помідорів, то вийде прекрасна закуска для першого столу і під гарячі страви.

Інгредієнти:

Філе курки — 250 гр.
Гриби — 150 гр.
Солодкий перець — 1 шт.
Помідори — 2 шт.
Майонез
Сік лимона

Гриби трохи обсмажити на оливковій олії. Філе відварити або обсмажити. Змішати гриби, курку, скибочки солодкого перцю і помідор. Для приготування заправки використовувати трохи майонезу, лимонний сік і зернову гірчицю. Отриманою заправкою рясно полити салат. Прикрасити зеленню і листям салату.

Салат із крабових паличок і маслин


Крабові палички прекрасно поєднуються не тільки з яйцями і рисом, а й зі свіжими овочами та маслинами. Приготуйте на Новий рік оригінальний салат з крабовими паличками, і ваші гості гідно оцінять вашу кулінарну майстерність.

Інгредієнти:

Крабові палички — 200 гр.
Сухарики — 50 гр.
Кукурудза — 1 б.
Рис відварний — 3 ст. л.
Маслини — 150 гр.
Майонез.

Рис відварити і почекати, поки він охолоне. Крабові палички порізати на великі шматочки. Маслини можна порізати кружальцями або навпіл. Змішати всі компоненти салату, заправити майонезом. Щоб надати салату пікантності, можна додати трохи гірчиці або лимонного соку.

Сподіваємося, що наші рецепти смачних салатів допоможуть Вам здивувати всіх ваших гостей. Смачних Свят!
Наверх