Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 01 бер 2019 15:00

У САД ПОЯСНИЛИ ПРИЧИНУ ЗАНЕДБАНОГО СТАНУ ДОРІГ

У САД ПОЯСНИЛИ ПРИЧИНУ ЗАНЕДБАНОГО СТАНУ ДОРІГАвтодороги державного значення, про які йдеться у сюжеті ТСН від 26 лютого (автодороги Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук та Т-24-03 Орадівка-Христинівка-Жашків-Корсунь-Шевченківський-Мошни) побудовані у 60-70 роках минулого сторіччя. Дороги розраховані на рух автотранспорту, загальна вага якого не перевищує 10 тонн, зазначають у прес-службі САД в Черкаській області.

Впродовж останніх 20 років на цих дорогах не проводився поточний середній чи капітальний ремонт. Лише у 2017 році було проведено поточний середній ремонт автодороги Р-10 у межах села Червона Слобода. У 2018 році було відремонтовано поточним середнім ремонтом 4 км автодороги Р-10 у селі Мошни та проведено поточний середній ремонт мосту через річку Рось.

Наразі Службою автомобільних доріг у Черкаській області виготовлено проектну документацію для проведення поточного середнього ремонту ділянки автодороги загального користування державного значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук від кордону Канівського та Черкаського районів до села Софіївка та по селу Мошни Черкаського району. Цього року ремонт ділянки автодороги Р-10 від села Мошни Черкаського району до міста Черкаси виконуватиметься гарячою асфальтобетонною сумішшю за рахунок коштів передбачених для експлуатаційного утримання.

У 2019 році передбачено провести поточний дрібний ремонт автодороги Т-24-03 Ордівка-Христинівка-Жашків-Корсунь-Шевченківський-Мошни окремими аварійної ділянками у селі Мошни, шляхом влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття.

Ремонт інших ділянок автодороги Т-24-03 у межах Черкаського району проводитиметься за рахунок коштів з експлуатаційного утримання у межах виділеного ліміту фінансування.

Можливість планувати ремонти на 3-5 років дає стабільне фінансування, але за 1 рік неможливо відремонтувати усю мережу доріг. Тому аварійний ремонт все ще залишається основним способом збереження існуючої мережі автодоріг.
Наверх