Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 16 бер 2019 11:00

Найпотрібніші навесні, або Де брати вітаміни

Найпотрібніші навесні, або Де брати вітаміниНарешті настала довгоочікувана весна. Щоб повернути організм до нормального стану після зими, треба знати, які вітаміни споживати навесні.

Які продукти містять необхідні вітаміни та як сприяти їхньому засвоєнню в організмі – читайте далі.

Вітамін A допоможе повернути шкірі, що постраждала від зимових холодів, нормальний стан. Багато цієї речовини містять морква, кропива, буряк, гарбуз, кукурудза, абрикоси та помідори.

Вітамін C захистить організм від різних інфекцій, підвищить імунітет. На цей елемент багата капуста, щавель, цитрусові, яблука, різні ягоди і шипшина.

Вітамін D виробляється під впливом сонця і допомагає засвоєнню кальцію, відновлює нігті, волосся та кісткову тканину. Він є в печінці, червоній рибі, молочних продуктах, риб’ячому жирі й ікрі.

Вітамін E наситить знесилений організм силою й енергією, відновить м’язову систему. Міститься в рослинній олії, яйцях і листі рослин.

Речовини групи B забезпечать киснем тканини організму, допоможуть упоратися із втомою, відновлять нервову систему і поліпшать обмін білків у клітинах. У достатній кількості вітамін є в різних крупах, дріжджах, м’ясі, хлібі, бобових, яйцях і свіжих овочах.

Де знайти вітаміни у весняний час?

Для кращого засвоєння вітамінів у весняний період слід дотримуватися балансу вуглеводів, жирів і білків в організмі. Це допоможе зберегти залишки вітамінів, а також зіграє незамінну роль у засвоєнні спожитих елементів.

Із початком весни слід поступово знижувати надходження в організм кількості тваринних жирів. Але відмовлятися зовсім від їжі тваринного походження не слід. Виключивши зі щоденного меню м’ясо, необхідно вживати більше кисломолочних продуктів – кефір, йогурт і ряжанку. Саме завдяки цим продуктам можна заповнити нестачу вітамінів в організмі в перші весняні місяці.

Рослинні олії також дуже потрібні. Саме на початку весни людський організм потребує жирів рослинного походження. У найперші весняні салати корисно додавати оливкову олію холодного віджиму. Зелень можна поливати соком лимона, щоб уникнути нестачі вітаміну C і зміцнити імунітет.

Запас вітамінів навесні можна отримати з торішніх запасів ягід: чорної смородини, полуниці, вишні, малини та абрикосів. Щодня треба з’їдати по столовій ложці заморожених ягід: готуйте з них морси, муси, пюре або додавайте їх у кашу й сир. Це неодмінно піде на користь і допоможе впоратися з весняним авітамінозом.

Отримати достатню кількість вітамінів можна не тільки вживаючи корисні продукти, а й споживаючи вітамінні комплекси й біологічно активні добавки. Кожен має знати, де знайти вітаміни навесні, пробуючи різні варіанти, щоб захистити себе і своїх близьких від авітамінозу.
Наверх