Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 11 бер 2019 07:00

Серцеві захворювання: 8 сигналів, на які варто звернути увагу

Серцеві захворювання: 8 сигналів, на які варто звернути увагуСерцеві захворювання давно є основною причиною передчасної смерті в усьому світі, кожен день тисячам людей ставлять цей діагноз. Вони порушують нормальну роботу серця і, крім того, негативно відгукуються на здоров’я артерій, кровообігу та роботі головного мозку.

Основні причини появи серцевих захворювань пов’язані з сидячим способом життя і неправильним харчуванням, хоча також на це впливають і певні генетичні фактори, стрес, а також шкідливі звички.

Найтривожніше полягає в тому, що в переважній більшості випадків вони розвиваються абсолютно без симптомів, що робить неможливим їх своєчасне виявлення і лікування.

В результаті, день за днем вони порушують роботу організму, і як наслідок, якість життя знижується.

З цієї причини важливо звертати увагу на будь-які симптоми, які можуть свідчити про серцевих захворюваннях, але при цьому не лякатися заздалегідь, адже ті ж ознаки відповідають більш легким проблем.

В нашій сьогоднішній статті ми хочемо поділитися з вами 8 найпоширенішими ознаками захворювань серця.

Запам’ятайте їх!

Біль у грудях


Біль в грудях — один з найпоширеніших симптомів серцевих захворювань; однак він може бути викликаний й іншими проблемами, наприклад, такими як кислотний рефлюкс.

Більшість людей думають, що цей сигнал є одним з перших, що свідчать про те, що з серцем щось не так, але правда полягає в тому, що він з’являється тільки тоді, коли хвороба вже перейшла на наступний рівень тяжкості.

Незважаючи на це, не варто ігнорувати цей біль, головним чином, якщо він виникає у повторюваній та інтенсивній формі.

Біль у різних частинах тіла


Хоча біль або відчуття печіння в грудях є поширеними симптомами серцевого нападу, не слід ігнорувати больові відчуття в інших частинах тіла.

Часто проблеми з серцем впливають на кровообіг і тиск, тому вони можуть викликати дискомфорт або біль в частинах тіла, що знаходяться близько до серця.

Будьте уважні, якщо ви відчуваєте біль в наступних місцях:

- плечі
- руки
- спина
- шия
- щелепа
- живіт

Нерегулярний пульс


Вимірювання пульсу є одним з найбільш поширених методів, що допомагають дізнатися, що з серцем щось не так.

Хоча абсолютно нормально, що він трохи змінюється час від часу, наприклад, якщо ми нервуємо або під час тренування, важливо стежити за пульсом, якщо ці перегони відбуваються регулярно, без всяких видимих причин.

У більшості випадків, порушення пульсу супроводжуються відчуттям слабкості, запаморочення і загального нездужання.

Задишка


Раптова поява задишки, буквально на рівному місці, може бути ознакою астми або хронічної обструктивної хвороби легень (ХОЗЛ).

Але також задишка може попереджати нас про серцевий нападі або серцеву недостатність.

Наявність цього симптому вказує на те, що кров погано переносить кисень, і тому з’являються проблеми з диханням.

Потовиділення


Аномальне потовиділення, особливо в стані спокою, може говорити про те, що у вас про серцеві проблеми і, можливо, попереджати про раптовий серцевий напад.

В останньому випадку, зазвичай з’являється відчуття холодного поту, за мить до самого нападу.

Бліда шкіра


Коли у людини виникають проблеми з серцем, кров не може нормально насичувати киснем тканини, тому шкіра виглядає блідою і хворою.

Цей симптом набагато більш помітний, коли людина ось-ось перенесе серцевий напад або у неї проблеми з тиском. .

Запалення суглобів


Є багато хронічних захворювань, які можуть викликати запалення суглобів; однак не слід ігнорувати цей симптом, він може бути також викликаний такою проблемою, як високий кров’яний тиск.

У цьому випадку, запалення пов’язане з затримкою рідини в тканинах, що впливає на циркуляцію крові і еластичність артерій.

Втома


Цей симптом найчастіше проявляється у жінок і може виникнути в моменти, що передують серцевому нападу.

Тим не менш, іноді втома з’являється за кілька тижнів до появи проблем з серцем.

Почуття втоми виникає через труднощі, пов’язаних з насиченням киснем клітин, оскільки кров з труднощами проходить через артерії.

Звичайно, це реакція, яку слід оцінювати в поєднанні з іншими симптомами, оскільки втому ми відчуваємо практично при будь-яких проблемах зі здоров’ям.

Ви впізнаєте ці симптоми? Якщо це так, не нехтуйте регулярними медичними оглядами, щоб вчасно визначити, чи є у вас серцеві захворювання, що ставлять ваше здоров’я під загрозу.

Намагайтеся вести здоровий і активний спосіб життя, адже це єдиний спосіб знизити ризик виникнення проблем з серцем.
Наверх