Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 14 січ 2017 19:47

У Міноборони пояснили, коли дозволять запустити 3G у Черкасах.

У Міноборони пояснили, коли дозволять запустити 3G у Черкасах.В той час, коли на державному рівні вже ведуться розмови про 4G - зв'язок, на Черкащині ще й досі не запущено 3G.

Радіочастотний ресурс, необхідний для запуску 3G у Черкасах, Міноборони планує вивільнити у січні 2018 року. Однак не виключено, що ця мережа стане доступною для черкащан і раніше. Про це "Громадське ТБ: Черкаси" повідомив начальник відділу по роботі з громадянами та доступу до публічної інформації Департаменту інформаційно-організаційної роботи та контролю Міністерства оборони України Олександр Копаниця.

"Враховуючи, що питання впровадження 3G у Черкасах та області є доволі актуальним, розглядається питання щодо можливості спільного використання визначеного радіочастотного ресурсу з березня 2017 року", – зазначив він.

Тим часом представники мобільних операторів називають різні дати запровадження 3G в Черкасах.

Так, менеджер зі зв’язків із громадськістю "Київстар" Алла Лаврентьєва говорить, що "відповідно до плану конверсії, період завершення заходів з вивільнення смуг частот від засобів спецкористувачів у Черкасах та області – друга половина 2017 року. Однак, при позитивних результатах конверсії цей період може бути скорочений".

Прес-секретар "Vodafone Україна" Вікторія Павловська пише, що "згідно з домовленостями з Міністерством оборони, військові зобов'язуються звільнити зайняті радіочастоти в Черкасах до вересня 2017 року".

А от у "Lifecell" на терміни запуску 3G в Черкасах дивляться більш оптимістично. Спеціаліст департаменту зв’язків із громадськістю цієї компанії Людмила Стеценко каже, що "Lifecell" очікує "отримати дозвіл на запуск зв’язку третього покоління 3G у Черкасах у першому кварталі 2017 року". Тобто до кінця березня.

Нагадаємо, затримка із запровадженням 3G-мережі у Черкасах пов’язана з тим, що радіочастоти, які планується використовувати для 3G використовуються Міністерством оборони України.

Єдиними обласними центрами в Україні, які досі залишаються без 3G, є Черкаси і Житомир.
Наверх