Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 12 бер 2019 09:00

Цього тижня на Черкащині буде вітряно та прохолодно

Цього тижня на Черкащині буде вітряно та прохолодноЦього тижня буде холодно. Температура вночі 3º морозу – 2º тепла, а вдень лише 3-8º тепла. В окремі дні можливий невеликий дощ, рвучкий вітер, який додавав дискомфорту поступово стихне. Із 17 березня знову потеплішає. А сьогодні до кінця доби на Черкащині вітер посилиться до стихійних 25-28 м/с, рівень загрози «помаранчевий».

В обласному гідрометцентрі попереджають, не ходити під розлогими деревами, а також триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.Загалом, за словами начальника гідрометцентру Черкащини Віталія Постриганя, початок березня продовжує естафету теплого лютого і також ввійшов у 10 найтепліших за 70 років спостережень. Температурний фон 4-5º тепла, що 6-7º вище норми та відповідає початку квітня.

Сплеск «квітневого» тепла зумовив відновлення вегетації на два тижні раніше звичайного. Грунт прогрівався до 5-9º тепла і подекуди досяг фізичної стиглості, це значить, що можна приступати до сівби холодостійких культур. Проте як і характерно для ранніх весен, тепло у березні ще не може бути надійним, оскільки воно приходить з теплим повітрям і відходить разом з ним.
Наверх