Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 26 бер 2019 06:00

Перекушування перед сном загрожують смертельним захворюванням

Перекушування перед сном загрожують смертельним захворюваннямЯкщо людина приймає їжу менш ніж за дві години до сну, у неї значно підвищується ймовірність розвитку різних видів раку, встановили іспанські вчені з університету Барселони.

Результати їх роботи опубліковані в International Journal of Cancer.

«У тих людей, які вечеряють після дев’ятої години вечора, або менш ніж за дві години до сну, ризик виникнення раку грудей або простати збільшується на 25%», – повідомили іспанські дослідники.

Ними були обстежені 1800 пацієнтів, що мали онкологічний діагноз, дані цих пацієнтів порівняли з параметрами стану майже 2000 здорових осіб. Вчені спробували зрозуміти, як співвідноситься з виявленими показниками спосіб життя людей, насамперед режим харчування і сну, а також дотримання корисних звичок.

В результаті фахівці виявили, що люди, які хворіють на рак можуть вести в цілому цілком здоровий спосіб життя, але часто вони виявляються схильними до вживання якоїсь їжі в пізній час. За словами експертів, звичка перекушувати перед сном дуже шкідлива, так як з’їдена їжа активізує метаболізм, який, навпаки, повинен стихати перед нічним сном.

Рак грудей і простати пов’язаний з гормональним фоном, а гормони тісно пов’язані з циркадними ритмами. Відхід від режиму, який повинен узгоджуватися з природними біоритмами, загрожує появою гормонального зрушення, і разом з цим – несприятливими змінами в клітинах, що ведуть до раку, пояснили автори роботи.

Симптоматично, що дослідження на тваринах продемонстрували значний вплив порушень режиму харчування на здоров’я.
Наверх