Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 21 бер 2019 09:00

21 березня - Міжнародний день лісів

21 березня - Міжнародний день лісів21 березня в усьому світі відзначають Міжнародний день лісів, який проголошений в грудні 2012 року Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй.

Ліси є загальним надбанням людства. Вони є найбільш біологічною різноманітною екологічною системою всієї суші, в якій мешкає і росте переважна частина наземних видів тварин, комах і різноманітних рослин.

Міжнародний день лісів святкують у день весняного рівнодення, коли приходить астрономічна весна, яку люди сприймають як символ нового життя та нових починань. У Південній півкулі це день осіннього рівнодення – період, сприятливий для посадки дерев.

Загалом відзначати Всесвітній день лісу почали в 1971 році. Ідея з’явилася під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, де обговорювали цінність і значення власних лісових ресурсів. Пропозиція вшановувати ліси була підтримана Організацією об’єднаних націй з питань продовольства та сільського господарства. Європейська конфедерація сільського господарства визначила, що під час відзначення Всесвітнього дня лісу потрібно поширювати інформацію про всі аспекти використання лісового ресурсу – виробництво, захист та відновлення.

Щороку в цей день фахівці з усього світу обговорюють виняткове значення лісу, який дає змогу людині отримати необхідні товари та послуги. Населення отримує інформацію про стале управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів та про заходи, яких необхідно вживати, щоб зберегти зелені насадження для наступних поколінь.
Наверх