Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 28 бер 2019 06:00

Секрети здоров'я: Курячі яйця уповільнюють старіння і можуть захищати від артриту

Секрети здоров'я: Курячі яйця уповільнюють старіння і можуть захищати від артритуВчені з Університету Единбурга (Шотландія) вивели курей, яйця яких містять два види людських білків, здатних запобігти артрит і деякі види раку, а також загоювати пошкоджені тканини.

На основі цих яєць, як стверджують фахівці, можна розробити нові ефективні лікарські препарати. До речі, відомо, що курячий білок сьогодні використовують для виготовлення деяких вакцин.

Однак навіть яйця звичайних курей, а не генно-модифікованих, корисні, і від них не можна відмовлятися, вважає дієтолог Шерон Натолі. За її словами, яйця сприяють виробленню мелатоніну - гормону, що регулює добові ритми. Також в цьому продукті є амінокислота триптофан, що підвищує якість сну, знижує тривожність. Вміщені в яйцях вітаміни А, групи В, тіамін, рибофлавін і селен корисні для шкіри, волосся, нігтів, знижують ризик раку. Яйця уповільнюють процеси старіння. Поєднання вітаміну D і фосфору зміцнює зуби і кісткову тканину. Курячі яйця - відмінне джерело пігментів лютеїну і зеаксантину, які покращують зір.

Дієтологи радять в день з'їдати по одному або два яйця. Наприклад, можна зробити вранці омлет або відварити яйця. Якщо вживати яйця на сніданок, тривалий час не виникатиме відчуття голоду.
Наверх