Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 11 кві 2019 13:00

На українців чекають перевірки через субсидії: Кабмін розробляє нову систему контролю

На українців чекають перевірки через субсидії: Кабмін розробляє нову систему контролюВ Україні повноцінно запрацювала монетизація субсидій, відтак гроші на оплату комуналки українці отримують “на руки”. Щоб простежити, як українці використовують кошти, в Кабміні розробляють новий інструмент для контролю оплати комунальних послуг.

Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева, передає прес-служба відомства.

“У нас буде інструментарій для контролю процесу оплати комунальних послуг з одного боку, а з іншого — якщо людина заощадила, то це її власні кошти”, — сказав міністр.

Водночас політик зазначив, що система монетизації запрацювали без збоїв. Як саме працюватиме новий інструмент, поки що невідомо. Раніше в Кабміні заявляли, що вже в травні за підсумками перших місяців монетизації проаналізують ситуацію і вирішать, чи потрібно змінювати систему, і в який спосіб.

Також постанова Кабміну дозволяє після виникнення заборгованості за комірне щонайменше за один місяць скасовувати субсидію. За даними Мінфіну, 2018 року завдяки поточній верифікації соцвиплат вдалося попередити неефективне використання 5,9 млрд грн (приблизно 10 % виділених на субсидії держкоштів), а 46,5 млн грн повернути до бюджету. У Мінфіні стверджують, що незаконних виплат може бути до 30 % 2019-го, а це майже 20 млрд грн.
Наверх