Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 01 кві 2019 17:00

Синоптики розповіли про погоду в області на тиждень

Синоптики розповіли про погоду в області на тижденьПерший день квітня ще радує нас теплом. Надалі погоду регіону формуватиме антициклон з північного-сходу, який транспортуватиме в область більш холодне повітря в супроводі посиленого вітру. В денні години, завдяки сонцю, температура підвищуватиметься до 7-12º тепла, а вночі слабкі морози 1-3º. Ефективних опадів до кінця тижня не чекаємо.

Про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

В кінці тижня середземноморський циклон принесе на Черкащину потепління. Саме у період з 6 до 10 квітня можна розраховувати на перехід середньодобової температури повітря через +8º, з яким пов’язується завершення опалювального періоду. Однак, чергове похолодання на початку другої декади квітня вимагатиме продовження опалення закладів соціальної інфраструктури, а особливо дитячих садочків та лікарень.

Березень на Черкащині видався на 4º теплішим за кліматичну норму. А вчора був найтепліший день з початку року, вдень повітря прогрівалося до 21º тепла. Хоча температурний рекорд в цей день був зафіксований у далекому 1975 році і становить +23º.

Тепла, вітряна погода та відсутність ефективних опадів спровокували ранній початок пожежонебезпечного періоду в області. Саме тому не слід спалювати суху рослинність на присадибних ділянках, уздовж доріг та лісосмуг. Продукти горіння забруднюють повітря на величезних територіях та шкодять здоров’ю людей і навколишньому природному середовищу.
Наверх