Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 13 травня 2019 06:00

Це цікаво знати: Вчені з'ясували, чому сняться кошмари

Це цікаво знати: Вчені з'ясували, чому сняться кошмариВчені відстежили неврологічну основу нічних кошмарів, підібравшись до самої суті поганих снів.

Про це повідомляє Naked Science, посилаючись на статтю, опубліковану в журналі JNeurosci.

У ході дослідження вчені зосередилися на аналізі того, яка частина мозку відповідає за генерування почуття гніву у сплячих людей.

Дослідники будили людей, коли ті перебували у фазі швидкого сну, пов'язаного зі сновидіннями. В учасників, які повідомляли про те, що вони відчували гнів під час сновидінь, спостерігалася підвищена нейронна активність у правій частині лобової кори мозку: це вказує на те, що саме ця частина мозку відповідає за погані сни.

«Ми демонструємо, що люди, у яких під час фази швидкого сну і вечірнього неспання спостерігається велика фронтальна альфа-асиметрія, частіше відчувають гнів у своїх сновидіннях. Таким чином, фронтальна альфа-асиметрія може зображати здатність до регуляції емоцій не тільки під час пробудження, але і тоді, коли людина знаходиться в стані сну», - йдеться в дослідженні.

Вчені припускають, що отримана інформація підтримує теорії, згідно з якими сновидіння - реалістична симуляція життя під час неспання.
Наверх