Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 01 травня 2019 08:00

З травня в Україні запрацює перенесення мобільного номера: Як це зробити

З травня в Україні запрацює перенесення мобільного номера: Як це зробитиУже першого травня українці зможуть переносити свій номер при зміні оператора. Ця послуга має назву MNP (Mobile Number Portability - перенесення мобільного номера).

Закордоном вже давно користуються MNP. В Україні про це говорять вже кілька років, однак із її запровадженням виникли певні труднощі.

В Україні відповідний закон прийнятий ще в 2010 році, але її включення постійно відкладали. Наразі оператори тестують обладнання, та запевняють, що все готове до запуску з 1 травня.

Як працюватиме MNP?

Ця функція працює завдяки роботі централізованої бази даних, де є інформація про усі збережені номери. Тож номер будуть переносити з однієї мережі в іншу повністю, включаючи код мережі оператора (перші три цифри). Послуга буде доступною для усіх абонентів.

Як налаштувати послугу?

Користувачеві потрібно зареєструватися, надавши SIM-карту та документи (паспорт, права, податковий номер тощо). Після цього потрібно буде подати заявку оператору. Юридичні особи можуть подавати групові заявки на перенесення номера. Після цього абонент отримує нову SIM-карту зі старим номером.

До речі, якщо інший абонент буде дзвонити на цей номер, він буде чути голосове повідомлення про це. Перевірити, чи був номер перенесений, можна буде за допомогою USSD-запиту.

Як вже повідомили в "Київстар" та "Vodafone Україна", ця послуга для абонентів буде безкоштовною. При переході в нову мережу абонент зможе сам вибрати собі тариф. Важливо, що кошти зі старого рахунку не перенесуться автоматично. Аби їх перенести, потрібно звернутись до старого оператора і подати відповідну заяву.
Наверх