Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 15 травня 2019 12:00

Про заміну посвідчень постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи

Про заміну посвідчень постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофиНа Черкащині розпочали заміну посвідчень постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У Департаменті соціального захисту населення ОДА пояснюють, що цей процес стартував цього річ із лютого – відповідно до постанови КМУ «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян».

– Ми провели вже 10 засідань комісії обласної державної адміністрації з питань видачі посвідчень постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. У результаті розглянули близько 900 справ, – говорить керівник Департаменту Руслан Чикало. – На сьогодні вдалося замінити 550 посвідчень ліквідаторів категорії 1 серії А та 320 – потерпілих категорії 1 серії Б.

Стовідсотково забезпечать громадян новими бланками посвідчень впродовж 2019-го. Водночас посвідчення інших категорій осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, – дійсні до заміни їх в установленому порядку.

Руслан Олександрович зауважує також, що для заміни посвідчення громадянам необхідно звертатися до місцевих управлінь соціального захисту населення.

Посвідчення замінюють:

- особам, які постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1);
- учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорія 2 та 3) з-поміж громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та проведенні на них регламентних робіт.
Наверх