Інформація / Здоров'я / Устименко Олег
15 травня 2019 11:00
Вчені виявили у хлібові шкідливий інгредієнт

Тези їх дослідження опубліковані в журналі Science Translational Medicine.
Відзначається, що дослідження вчені провели досліди на мишах і людях. У першому випадку вони вводили гризунам пропіонат, після чого зафіксували у них підвищений вміст глюкагону і норадреналіну, а також білка FABP4, що зв'язує жирні кислоти.
У другому експерименті взяли участь 14 волонтерів, які розділилися на дві групи - одна приймала їжу з пропионатом, а інша отримувала плацебо. В цьому випадку у перших піддослідних також виявилися підвищеними рівні глюкагону, норадреналіну і білка FABP4.
Пропионат додають при випічці хліба, щоб запобігти появі цвілі.