Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 04 травня 2019 08:53

Дощ і місцями град: На Черкащині оголосили жовтий рівень загрози

Дощ і місцями град: На Черкащині оголосили жовтий рівень загрозиУдень 4 травня очікуються грози, місцями град та шквали 15-20 метрів за секунду.

Як повідомляють, І рівень загрози "Жовтий".

Варто зазначити, якщо негода набирає загрозливих масштабів, залишайтеся вдома. Зачиніть вікна, двері та димоходи, не допускайте виникнення протягу у приміщеннях, не стійте поблизу ліній електромереж, антен, вікон, дверей. Радіоприймачі, телевізори та іншу побутову техніку вимкніть з мережі, перекрийте газ.

Не можна забувати, що сильний вітер може призвести до падіння дерев, архітектурних конструкцій, шиферу з будинків, перекидання телеграфних стовпів. У зв’язку з цим громадянам у вітряну погоду заборонено перебувати у безпосередній близькості до стін будинків, під деревами, рекламними конструкціями тощо. Будьте особливо уважними та намагайтеся не виходити без зайвої потреби на вулицю.

Якщо ви в дорозі в автомобілі, виходьте з нього і швидко ховайтеся у міцній будівлі або на дні будь-якого заглиблення.

Уникайте різноманітних споруд підвищеного ризику: мостів, естакад, трубопроводів, ліній електромереж, водойм, потенційно небезпечних промислових об’єктів та дерев.

Не наближайтеся до води, особливо до моря, – сильні вітри здіймають величезні хвилі. Вони можуть вас змити з берега.

Завчасно поцікавтеся у місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування адреси організацій, які відповідають за надання допомоги потерпілому населенню.

Особливо обережними треба бути під час грози. Пам’ятайте, що не можна перебувати на відкритих місцевостях, поблизу металевих конструкцій, ховатися під деревами чи поодинокими будинками.

За інформацією прес-служби Черкаського обласного гідрометцентру
Наверх