Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Фотоновини / Суспільство 20 лют 2017 21:34

ДЕБАЛЬЦЕВЕ. ПАМ'ЯТАЄМ.

ДЕБАЛЬЦЕВЕ. ПАМ'ЯТАЄМ.Ще три роки тому я, житель центральної України, знала назви населених пунктів Донецької і Луганської області хіба-що найбільших міст. Сьогодні карту Східних районів України я знаю краще ніж Черкаську область.

Місто Дебальцеве - одне із міст, яке залите кров’ю захисників Батьківщини, місто, яке я пам’ятатиму усе життя. Та врешті, не саме місто, а тих хлопців, які поклали своє життя у донецьких і луганських степах, виборюючи незалежність та територіальну цілісність України.

20 лютого у м. Черкаси відбувся обласний захід із вшанування пам'яті загиблих і подвигу живих учасників боїв за м. Дебальцеве, Донецької області, який організувала волонтер Оксана Циганок, координатор Черкаського Центру допомоги армії, зі своїм волонтерським батальйоном.

Вшанувати пам'ять учасників Дебальцевської операції прийшли міський голова, очільники області, військовий комісар Черкаської області, учасники боїв за Дебальцеве, волонтери, небайдужі громадяни. Захід розпочався із покладання квітів до пам’ятника «Борців за волю України», у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відслужили молебень за загиблими захисниками України.

Зустріч із бійцями-учасниками боїв за Дебальцеве продовжилась у Черкаському обласному краєзнавчому музеї у павільйоні виставки «Війна триває». Символічним є те, що саме бійці 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади - учасники боїв за Дебальцеве є засновниками цієї виставки.

Не дивлячись на трагічність подій, про які згадували присутні, зустріч була надзвичайною, адже зустрілись ті, кому є про що згадати та чим поділитись із молодим поколінням. Спогади, якими ділись учасники боїв, волонтери та рідні загиблих змусили плакати усіх присутніх.

Учні Мошнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олесандр Гусєв, Вадим Вегера та Артем Поточняк, стали учасниками заходу-реквієму. Їхнє прочитання вірша «Дебальцевський хрест» не залишила нікого байдужим. Уже по закінченню заходу бійці підходили і дякували хлопцям.

Леся Константинова, соціальний педагог Мошнівської школи поділилася із присутніми спогадами про односельця Анатолія Синчака, який загинув 17 лютого 2015 року у боях за Дебальцеве, поблизу Булановської шахти.

ДЕБАЛЬЦЕВЕ. ПАМ'ЯТАЄМ.ДЕБАЛЬЦЕВЕ. ПАМ'ЯТАЄМ.ДЕБАЛЬЦЕВЕ. ПАМ'ЯТАЄМ.ДЕБАЛЬЦЕВЕ. ПАМ'ЯТАЄМ.ДЕБАЛЬЦЕВЕ. ПАМ'ЯТАЄМ.ДЕБАЛЬЦЕВЕ. ПАМ'ЯТАЄМ.ДЕБАЛЬЦЕВЕ. ПАМ'ЯТАЄМ.ДЕБАЛЬЦЕВЕ. ПАМ'ЯТАЄМ.
Наверх