Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Фотоновини / Суспільство / Культура 12 травня 2019 09:00

"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)

"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)11 травня в селі Бровахи Корсунь-Шевченківського району до Дня Матері відбулось обласне свято Матері «Воістину небесна і земна».

Місце проведення Свята обрано не випадково. У мальовничих Бровахах в центрі села на пагорбі стоїть пам’ятник Матері – простій селянській жінці у фартушку й хустині. Вдивляючись у далечінь, вона застигла в чеканні, ніби виглядає когось. "Спинись у задумі, поклади їй квіти, як шану матерям усього світу", – викарбувано на підніжжі. А біля монумента ростуть десять тополь і п’ять верб. Тополі – то її сини, а верби – дочки. Ця жінка – жителька Бровах Євдокія Данилівна Лисенко, яка народила одинадцять синів і п’ять дочок.

У роки Голодомору помер її чоловік, тоді ж зник безвісті й старший син. Інших десятьох синів провела мати на фронти Другої світової війни захищати Вітчизну. Усі десять повернулися до рідного дому, поранені, хтось без ніг, хтось без рук, хтось з кулями під серцем, але живими. Не пощастило дочкам – вони залишилися вдовами. А сини – хто пішки, хто на милицях, хто попутними машинами – діставався до рідного порогу.

Такий випадок був унікальним не лише в Україні, а й на теренах колишнього Радянського Союзу. Євдокія Данилівна Лисенко відійшла у вічність у 1967 році, вона рік не дожила до свого 75-річчя. Пам’ятник їй спорудили через два десятиліття по смерті в 1984 році. Щороку на День Матері до пам’ятника Матері-героїні Євдокії Лисенко приїздять гості з усіх районів Черкащини.


Цього року в обласному Святі Матері взяли участь творчі колективи та сольні виконавці Мошнівського сільського Будинку культури та Мошнівської дитячої музичної школи: Народний аматорський хоровий колектив «Мошногори», Чоловічий вокальний колектив «Козаки» та солісти Анжела Диченко і Марина Биковець.

Безмежна вдячність всім учасникам за вічну любов до пісні, відповідальність,зібраність та професіоналізм. Щиро дякуємо всім організаторам заходу за проведене на високому рівні свято Матері «Воістину небесна і земна».

Велика подяка і Голові села Мошни Шкарбуті Богдану Вікторовичу за допомогу в організації виїзду колективів на обласний захід.

директор Мошнівського СБК Леся Гаврилюк
"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ І ВИКОНАВЦІ СЕЛА МОШНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ МАТЕРІ (ФОТО)
Наверх